Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš teismą dėl 1,5 kg kokaino stojęs V.Valius paaiškino, kodėl pirko konservavimo aparatą

Šiaulių apygardos teisme atversta byla dėl 1,5 kg kokaino. 2017 metais su narkotikais įkliuvęs Virgilijus Valius buvo beveik išsisukęs – jis rado žmogų, kuris už pinigus ruošėsi prisiimti visą kaltę, tačiau kortas sumaišė rezonansinė teisėjų korupcijos byla. Pirmame teismo posėdyje parodymus davė tik V.Valius. Bendrininkais laikomi Nerijus Mikelionis ir Gintautas Bieliauskas savo versijas pateiks kituose posėdžiuose.
Virgilijus Valius
Virgilijus Valius / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Baudžiamoji byla iškelta dėl labai didelio kiekio narkotikų neteisėto laikymo, įgijimo, pardavimo ir gabenimo turint tikslą pasipelnyti.

Kauniečiai 45 metų Nerijus Mikelionis ir 31 metų Gintautas Bieliauskas kaltinami tuo, kad, veikdami organizuotoje grupėje, neteisėtai laikė, gabeno ir pardavė per 1,5 kg narkotinės medžiagos, kurios sudėtyje buvo 1033,28 g kokaino, o 45 metų klaipėdietis Virgilijus Valius – šių medžiagų įgijimu, gabenimu ir laikymu.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Nerijus Mikelionis ir Gintautas Bieliauskas
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Nerijus Mikelionis ir Gintautas Bieliauskas

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šį labai sunkų nusikaltimą kaltinamieji suorganizavo ir padarė Lietuvoje 2017 m. pradžioje. Buvo susitarta, kad N.Mikelionis ir L.Bieliauskas parduos kaltinamajam V.Valiui kokaino, už 50 tūkst. Eur.

Pardavėjai kvaišalų miltelius supakavo į konservų skardines ir specialiu įrenginiu sandariai uždarė. Vėliau vienas kaltinamųjų jas atvežė į Kauną ir pardavė V.Valiui.

Narkotikų perdavimo metu pastarasis sumokėjo 10 tūkst. Eur, o likusi pinigų suma turėjo būti perduota pardavėjams po kokaino realizacijos.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Virgilijus Valius
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Virgilijus Valius

Nupirktą narkotinę medžiagą V.Valius paslėpė savo gyvenamajame name, esančiame Klaipėdos rajone. 2017 m. pavasarį policijos pareigūnai, atlikdami kratą jo namuose, konservų dėžutėse slėptą kokainą rado ir paėmė.

Pirmojo teismo posėdžio metu parodymus davė tik Virgilijus Valius. Jis aiškino, kad konservavimo aparatą įsigijo ne tam, kad į skardines patalpintų narkotikus, bet tiesiog konservų gamybai. Anot kaltinamojo, jis įrenginį nusipirko pabendravęs su vienu pažįstamu medžiotoju ir nusprendęs namuose gamintis konservus. Tiesa, kaip konservų dėžutėse atsirado kokainas, jis nepaaiškino.

Nuo išsamesnių komentarų ir prokuroro atsakymų į klausimus pirmame posėdyje V.Valius susilaikė, o kartu su juo į teismą atvesti N.Mikelionis ir G.Bieliauskas savo parodymus nusprendė duoti kitame posėdyje.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Nerijus Mikelionis ir Gintautas Bieliauskas
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Nerijus Mikelionis ir Gintautas Bieliauskas

Pradėto ikiteisminio tyrimo metu buvo gauta duomenų, kad V.Valius, siekdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės už padarytą nusikaltimą, kokaino įsigijimą, su jį gynusiu advokatu ir kitu asmeniu surado ir įkalbėjo niekuo dėtą asmenį už piniginį atlygį prisiimti baudžiamąją atsakomybę vietoj jo.

Gautos informacijos pagrindu buvo nustatyti kitų, tame tarpe ir korupcinių, nusikaltimų epizodai. Buvo pradėtas didelės apimties ikiteisminis tyrimas dėl aukšto rango teisėjų, advokatų ir kitų asmenų galimai padarytų korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų. Minėtas didžiulės apimties ikiteisminis tyrimas tęsiamas.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Aleksandras Kazakovas
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Aleksandras Kazakovas

„Šitoje byloje trys asmenys kaltinami neteisėtu disponavimu labai dideliu kiekiu narkotinės medžiagos. Jei kalbėti apie narkotikus, yra antra byla, nes prieš tai buvo atskirta byla, kurioje du asmenys buvo nuteisti Klaipėdos miesto apylinkės teismo.

Čia yra antra byla dėl narkotikų, o toje teisėjų byloje ikiteisminis tyrimas vyksta toliau“, – sakė prokuroras Aleksandras Kazakovas.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Virgilijus Valius
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Virgilijus Valius

Narkotikų bylą Šiaulių apygardos teismui nagrinėti perdavė Lietuvos apeliacinis teismas, siekiant užtikrinti svarbius teisingumo interesus, objektyviai ir visapusiškai išnagrinėti bylą.

Lietuvos baudžiamasis kodeksas už labai didelio narkotinių medžiagų kiekio įgijimą, laikymą ir platinimą numato laisvės atėmimą nuo 10 iki 15 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius