Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kražių skerdiko portretas: nuolat girtas, piktas ir keliantis ranką prieš moterį

Tragedijos sukrėsti Kražių gyventojai sunkiai renka žodžius, tačiau visi vienodai atsiliepia apie nužudymu įtariamą 57 metų Rimantą B. Girtas, konfliktiškas, keliantis ranką prieš moterį, tačiau nuolat ieškantis, kaip užsidirbti.

Kražių gyventojai prisimena, kad 57-erių metų Rimantas kilęs ne iš šio miestelio, bet vėliau persikėlė čia gyventi. Įtariamasis jau nuo pat pirmų dienų Kražiuose gyventojams paliko girtaujančio vyro įvaizdį. Ne kartą jis buvo susikibęs ir su vietiniais kražiškiais.

Mušė savo moteris

Miestelėnai kalba, kad vyras jau yra sėdėjęs už grotų dėl žmogžudystės. Kražiškių teigimu, kalėjime už visus nusikaltimus jis yra praleidęs apie 20 metų.

Rimantui sunkiai sekėsi įsitvirtinti Kražiuose. Apsigyvenęs viename ar kitame būste jis ilgai neužsibūdavo – būdavo išmestas šeimininkų. Būstą keisti jam tekdavo dėl nuolatinio girtavimo, savininkų pretenzijų, neatsiskaitymo ir net vagysčių iš nuomojamo buto.

VIDEO: Įtariamojo žudiko portretas pagal kražiškius

Tačiau net ir tokią charakteristiką turintis Rimantas vis rasdavo kur apsistoti. Taip pat visada prasimanydavo ir pinigų alkoholiui. Vyrui nepakakdavo pašalpos, tad jis ėmėsi uždarbiauti.

Dirbdavo atsitiktinius darbus pas ūkininkus, rinkdavo uogas, grybus ir juos parduodavo Kražių kaimo senoliams. Manoma, kad dėl kražiškių pasitikėjimo Rimantas ir galėjo nužudyti keturias pagyvenusias moteris – jos žudiką galėjo įsileisti į namus nieko neįtardamos

Pastaruoju metu Rimantas gyveno Sodalės kaime. Miestelėnai apie jo santykius su moterimis žino nedaug. Negalėjo pasakyti, ar jis kada nors buvo vedęs, turėjo vaikų.

Pastaruoju metu jis turėjo sugyventinę. Tačiau kražiškiai pamena, kad moterys su juo santykius nutraukdavo po smurto protrūkių. Kražiškiai neslepia, kad vyras prieš moteris ranką yra pakėlęs ne kartą. Jo išpuolius yra tekę malšinti ir policijos pareigūnams.

Vyras kražiškiams pastaruoju metu gyrėsi, kad rado darbą greta Kražių esančiame ūkyje.

VIDEO: Kražių parduotuvės pardavėja apie Rimantą B.

Pirkiniai – alkoholis ir loterijos bilietas

Rimantą B. apibūdino ir parduotuvės darbuotoja. Pardavėja tvirtino, kad pastaruoju metu įtariamasis turėjo gana daug pinigų ir į parduotuvę įsigyti alkoholio užsukdavo kur kas dažniau nei įprastai. Rimantas B. alkoholio niekada „į skolą“ neprašydavo ir visuomet atsiskaitydavo iš karto. Kai turėdavo daugiau pinigų – pirkdavo degtinės, kai mažiau – stipraus alaus.

Kražių pašto personalas pamena, kad Rimantas buvo azartiškas. Užsukęs į paštą beveik visuomet įsigydavo loterijos bilietą.

Būtų nenustojęs žudyti

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis įsitikinęs, kad jei pareigūnai nebūtų greitai sučiupę Rimanto B., jis būtų toliau žudęs, o aukų galėjo būti „ir šešios“.

„Matyt, nebėra slapta, kad vos ne nuo Naujųjų šis asmuo pradėjo gerti – matyt, ar darbų nebuvo, ar kitokiu būdu negavo pašalpų, ar alkoholio ir jis pradėjo žudyti. Jei įtariamasis nebūtų žaibiškai surastas, per kelias valandas nustatytas, net neabejoju, kad tos žmogžudystės būtų tęsęsi“, – BNS ketvirtadienį sakė ministras.

Kražių seniūnas Rolandas Karčiauskas policijos sulaikytą įtariamąjį pažįsta, šis prieš keletą mėnesių buvo nuteistas lygtinai už smurtą artimoje aplinkoje ir turėjo seniūnijoje dirbti viešuosius darbus. 

„Buvo pastaruoju laiku kaip ir apsitvarkęs. Dabar gal gyvenimas jį taip prispaudė, kad buvo apsivogęs, sugyventinę sumušęs, toks kažkoks agresyvumas buvo iškilęs jam. Ir priėjo iki tų negerų įvykių“, – BNS sakė seniūnas.

Jo duomenimis, vyras niekur nedirbo, smarkiai girtavo.

R.Karčiauskas sakė, kad aukomis pasirinktos vienos gyvenusios moterys. „Jis žinojo, kad jos gyvena vienos. Matyt, dėl to ir nusitaikė į jas“, – svarstė seniūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius