Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krūvą nusikaltimų padariusių ir į ūkininko namus įsilaužusių vyrų byla teisme

Šiaulių teisėsaugos pareigūnai baigė tyrimą dėl vagystes vykdžiusių keturių jaunuolių – jie brovėsi į ūkininko namus, techninės apžiūros stotį ir degalines.
Serialo „Pasmerkti IV“ naujojo sezono pristatymo akimirka
Asociatyvi nuotr. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip skelbia policija, Šiaulių apskrities policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, dirbdami kartu su Šiaulių apylinkės prokuroru, kovą demaskavo teistų asmenų grupę, praėjusių metų pabaigoje vykdžiusią vagystes.

Raseinių rajone, Ariogaloje buvo apvogtas ūkininko gyvenamasis namas ir techninių apžiūrų centras, vagystės taip pat buvo įvykdytos Panevėžio ir Radviliškio rajonuose esančiose degalinėse.

Kaip vėliau paaiškėjo, įtariamieji vagystėms kruopščiai rengėsi ir ėmėsi visų atsargumo priemonių, kad nusikaltimo vietoje nepaliktų jokių pėdsakų.

Tačiau netoli vienos nusikaltimo vietos kriminalistai rado daiktą, nuo kurio paimtas DNR mėginys policininkus atvedė prie vieno įtariamųjų. Įtarimai dėl vagysčių buvo pareikšti 34 metų Raseinių rajono gyventojui, 33 metų Panevėžio rajono gyventojui ir dviem 24 metų kėdainiškiams.

Pernai spalio pradžioje, 33 metų panevėžiečiui svečiuojantis Raseinių rajone pas 34 metų draugą, buvo subrandintas planas apvogti Ariogalos pakraštyje jų akį patraukusį ūkininko namą.

Kadangi būstas buvo gražus, padaryta išvada, kad čia gyvenantys žmonės gali turėti pinigų. Nutarė, kad reikalingas dar vienas bendrininkas, todėl į jų kompaniją įsiliejo 24 metų Kėdainių rajono gyventojas.

Ankstų spalio 6-osios rytą vyrai jau buvo prie nusižiūrėto objekto ir laukė, kol šeimininkai išvyks į darbą. Išlaužę rūsio lango rėmą, jie pateko į namo vidų ir pradėjo pinigų bei aukso paiešką. Įsibrovėliai vertė baldus, spintas, komodas, kol galiausiai jiems pavyko surasti slaptavietę, kurioje buvo laikomi juvelyriniai dirbiniai. Pagrobtų papuošalų ir aukso bei sidabro monetų vertė siekė 16 642 eurus.

Po mėnesio trijulė susiruošė į Panevėžio rajoną, Krekenavos miestelyje esančią degalinę. Išlaužę apsaugines žaliuzes ir išdaužę langą, vyrukai pateko į tarnybines patalpas. Čia, pasidarbavę pjūklu, įsibrovėliai atvėrė seifą ir paėmė per 10 000 eurų.

Po trijų dienų, panevėžietis su raseiniškiu nutarė apšvarinti dar vieną seifą Ariogalos techninės apžiūros stotyje. Šįkart metalinį seifą jie išsinešė iš patalpų, perkėlė per tvorą ir nusigabeno į netoliese esančio fabriko teritoriją ir atidarė naudodami kūją ir laužtuvą.

Naktį pasklidę daužomo metalo garsai atkreipė fabriko sargo dėmesį. Pamatę besiartinantį sargą, vagišiai spruko, spėję pasičiupti seife buvusius pinigus – 316 eurų.

31-erių kėdainiečio garaže kriminalistai aptiko dar ir po pjuvenomis paslėptus granatą bei šaunamąjį ginklą su šoviniais.

Tačiau po mėnesio, gruodžio 1-osios naktį, suplanuota vagystė iš degalinės, esančios Radviliškio rajone, Velžių kaime, vyrams nepavyko.

Šįkart raseiniškio bendražygiais tapo 24 metų kėdainietis ir pastarojo bendraamžis taip pat iš Kėdainių. Vagystės objektas buvo irgi seifas. Jame, kaip paaiškėjo per tyrimą, buvo saugoma per 3 tūkstančius eurų. Įsibrovėliams patekus į vidų, suveikė degalinės signalizacija. Tai išgąsdino juos. Dėl laiko stokos vyrukai nesugebėjo rasti paslėpto seifo ir turėjo sprukti iš nusikaltimo vietos.

Per ikiteisminį tyrimą buvo nustatyta ir daugiau nusikalstamų veikų. Atliekant kratas, pas tris asmenis – Kėdainių rajone gyvenantį 24 metų įtariamąjį, jo 20-metį brolį bei Kėdainių rajone gyvenantį 31 metų jų pažįstamą, buvo rasta narkotinių medžiagų. Todėl šie asmenys sulaukė įtarimų dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

31-erių kėdainiečio garaže kriminalistai aptiko dar ir po pjuvenomis paslėptus granatą bei šaunamąjį ginklą su šoviniais. Todėl teko kviesti Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras” išminuotojus.

Paaiškėjo, kad granata – be sprogdiklio, o savadarbis šautuvas buvo tinkamas šaudyti. Tačiau leidimo jam laikyti nebuvo. Tad šautuvo savininkui pareikštas įtarimas ne tik dėl narkotinių medžiagų laikymo, bet ir dar dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu bei šaudmenimis.

Visi įtariamieji jau teisti už įvairias nusikalstamas veikas, trys jų – ne tik Lietuvoje, bet ir įvairiose užsienio šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius