Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuršėnų tvenkiniuose žvejams kibo karpiai, baudos bei kalėjimo grėsmė iki 6 metų

Šiaulių rajone netoli Kurtuvėnų kaimelio gamtovaizdį puošiantys ir labai žūklės mėgėjams patrauklūs įžuvinti vandens telkiniai priklauso įmonei ir juose žvejoti draudžiama. Policijos pareigūnai sulaikė ne vieną žveją, nelegaliai čia įmerkusį savo meškerę.
VIDEO kadras: Alvydo karpis Nr. 2
Karpynas

Nors vandens telkinių teritorija neaptverta, tačiau ypač gerai saugoma bendrovės apsaugos darbuotojų, prie tvenkinių sustatyti žvejoti draudžiantys ženklai.

Liepos 26 dieną tokią nemalonę sau užsitraukė ir iki šiol neteistas trisdešimtmetis Šiaulių rajono gyventojas. Būdamas neblaivus (2,39 prom.), o tuo pačiu ir drąsus vyras laimikiui gaudyti pasirinko įstatymais draudžiamus įrankius.

Vandens telkinyje ištiestas žvejybinis tinklas netrukus sulaukė gausaus čia auginamų karpių būrio. 

Pasimėgavimas sugauta žuvimi truko neilgai. Prisistatęs vandens telkinius saugantis apsaugos darbuotojas įstatymų laužytoją sulaikė ir perdavė atvykusiems policijos pareigūnams.

Paaiškėjo, kad žvejys su tinklu pagavo 26 karpius, kurie svėrė 26,8 kilogramo. Policijoje apklaustas žvejys savo kaltę pripažino. Jam pareikšti įtarimai dėl žuvies vagystės. Vyras uždarytas į Šiaulių areštinę.

Dėl analogiškų teisės pažeidimų tame pačiame uždarosios akcinės bendrovės vandens tvenkinyje, 2015 metais pradėti dar du ikiteisminiai tyrimai.

Liepos 6 dieną, tinklais žvejoti susiruošusį 45 metų Šiaulių rajono gyventoją, taip pat ištiko panašus likimas. Su menkai pažįstamu pagalbininku vyras privataus telkinio vandenin sunardino du tinklus ir netrukus buvo pričiuptas akylai žuvis saugančių apsaugininkų.

Kol bendrovės darbuotojai apžiūrėjo tinklus, į kuriuos jau buvo spėję pakliūti trys kilograminiai karpiai, nepažįstamas pagalbininkas sugebėjo pasišalinti. Iškviestiems policijos pareigūnams žvejys teigė, kad, patekęs į laisvai prieinamą ir neaptvertą tvenkinių teritoriją, žvejoti draudžiamų ženklų nematė, nežinojo, kad tvenkinys yra privatus.

Žmogus prisiminė, nekartą čia žuvis gaudęs ir vaikystėje. Nekalti pasiteisinimai ir gražūs prisiminimai žvejo nebeišgelbėjo, jam taip pat pareikšti įtarimai dėl vagystės. 

Gegužės 28 dieną kriminalinės policijos pareigūnai taip pat skubėjo apžiūrėti žuvų vagystės įvykio vietos. Tuomet įmonės atstovas policijos budėtojui pranešė, kad apie 3 valandą nakties iš neaptverto, bet saugomo bendrovei priklausančio tvenkinio pagrobti 123 karpiai, kurie svėrė 61 kilogramą.

Pagauti karpiai buvo rasti ant kranto, šalia jų mėtėsi keturi žvejybiniai tinklai. Karpių vagišiai jau buvo spėję pasišalinti. Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas tęsiamas, žuvų vagyste įtariami asmenys nustatinėjami.

Visais trim atvejais Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariate pradėti ikiteisminiai tyrimai. Įtariamųjų laukia baudžiamoji atsakomybė su galimu laisvės atėmimu iki 6 metų ir administracinė atsakomybė dėl draudžiamų žvejybinių įrankių naudojimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius