-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kyšininkavimu kaltinamo Kauno teisėjo R.Grigo byla siunčiama į Panevėžį

Baudžiamoji byla dėl buvusio Kauno teisėjo Rimanto Grigo galimo kyšininkavimo perduodama nagrinėti Panevėžio apygardos teismui, praneša Apeliacinis teismas.
Teisėjas Rimantas Grigas
Teisėjas Rimantas Grigas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiandien Lietuvos apeliacinis teismas baudžiamąją bylą, kurioje buvęs teisėjas kaltinamas kyšininkavimu, o kiti keturi asmenys kaltinami dėl prekybos poveikiu ir papirkimo, perdavė nagrinėti Panevėžio apygardos teismui.

Kauno apygardos teismas kreipėsi į Lietuvos apeliacinį teismą prašydamas spręsti klausimą dėl baudžiamosios bylos perdavimo nagrinėti kitam apygardos teismui, siekdamas išvengti bet kokių proceso dalyvių ir nešališkų stebėtojų abejonių teismo nešališkumu.

Lietuvos apeliacinis teismas pažymėjo, kad nėra jokių objektyvių duomenų, leidžiančių daryti išvadą dėl galimo Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų šališkumo subjektyviąja prasme. Kita vertus, aplinkybė dėl dviejų kaltinamųjų buvimo ilgamečiais Kauno apylinkės teismo teisėjais yra pakankamas pagrindas kilti abejonėms dėl galimo Kauno apygardos teismo teisėjų šališkumo objektyviąja prasme.

„Baudžiamojoje byloje susiklosčiusiomis aplinkybėmis, siekiant pašalinti bet kokias abejones bylą nagrinėjančio teismo nešališkumu ir užtikrinti teisingumą, konstatuotina, kad tikslinga baudžiamąją bylą perduoti nagrinėti kitam apygardos teismui“, – nurodo Apeliacinis teismas.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Panevėžio apygardos teismui įvertinus, kad mažiausi apygardų teismų darbo krūviai yra Klaipėdoje ir Panevėžyje, o kadangi baudžiamojoje byloje apklaustini asmenys gyvena Kauno apskrityje, pasirinktas Panevėžys, kuris geografiškai yra arčiau Kauno nei Klaipėda.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis yra neskundžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius