Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 28 /19:05

Laimutės Stankūnaitės atsakas Irenai Degutienei: „Kaip tokius dalykus gali kalbėti vaikų turinti moteris?“

Seimo pirmininkės Irenos Degutienės išsakytas pasiūlymas Laimutei Stankūnaitei atsisakyti savo dukters pribloškė dėl teisės auginti savo vaiką kovojančią moterį.
L.Stankūnaitė
L.Stankūnaitė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Trečiadienį „Žinių radijui“ Seimo vadovė sakė: „Jeigu pati mama pasakytų, kad nežiūrint palankaus teismo sprendimo, bet matydama kad šitoje situacijoje neįmanoma padėti taško: „Aš kažkuriam laikui sutinku, tegul ta mergaitė kuriam laikui gyvena toliau pas globėją, globojama tų pačių senelių“, beje, kur ji ten jau seniai gyvena, tai turbūt ji pasielgtų tikrai išmintingiausiai“.

L.Stankūnaitė teigė buvusi priblokšta tokių žodžių. Portale stankunaite.lt ji rašė: „Šiandien Seimo pirmininkė I.Degutienė mane pribloškė pareikšdama, kad turėčiau nuleisti rankas ir savo dukrelės globą palikti jos tetai Neringai Venckienei bei seneliams.

Man nesuvokiama, kaip tokius dalykus gali kalbėti vaikų turinti moteris? Pasakykite, kuri motina savo valia ar kažkieno paraginta imtų ir išsižadėtų savo vaiko?

Mano ir mano dukrelės drama pastaruoju metu tapo bene labiausiai eskaluojama tema. Todėl norėčiau paraginti visus, išsakančius vieną ar kitą nuomonę, pirmiausia pažvelgti į visa tai iš žmogiškos pusės. Juk kiekvienas vaikas turi teisę gyventi su savo mama.“

L.Stankūnaitė savo tinklaraštyje taip pat yra įdėjusi ir vaizdo įrašą, kuriame užfiksuoti jos gyvenimo su dukra momentai:

Kaip jau rašė 15min.lt, aštriai į tokį I.Degutienės pasiūlymą reagavo ir Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius. „Žinote, esu šokiruotas ne politikės, o moters, kuri turi savo vaikų, mąstymo logika, – savo tinklaraštyje rašo D.Radzevičius. – Todėl mano pasiūlymas I.Degutienei: „Gal norite atsisakyti savo sūnaus?“

Atnaujinta 19.05 val. Duodama interviu LNK Žinioms, L.Stankūnaitė pakartojo, kad buvo sukrėsta I.Degutienės žodžių, jog jai reikėtų atsisakyti kovos dėl savo dukters. „Jeigu žinočiau, kad mano vaikui, liekant tuose namuose, būtų geriau, ji jaustųsi laiminga, galbūt ir ryžčiausi tokiam žingsniui“, – sakė L.Stankūnaitė.  Tačiau moteris sako matanti, kad vaikas tampa priešiškas ne tik jai, bet ir kitiems žmonėms, nesijaučia laimingas.
 
„Aš kovosiu iki paskutinio kraujo lašo, kad ji gyventų su manimi“, – ryžtingai nusiteikusi L.Stankūnaitė.
 
Į klausimą, ar ateityje ji ketina gyventi Lietuvoje, ar užsienyje, L.Stankūnaitė atsakė, kad apie tai negalvoja, nes svarbiausia dabar jai baigti visus teisinius procesus, susigrąžinti vaiką, o vėliau ji sako padarysianti viską, kad suteiktų vaikui meilę, reabilitaciją, – tai, ko mergaitė neturėjo tiek metų.
 
L.Stankūnaitė sakė, kad Europos Žmogaus Teisių Teismui yra pateiktas vienas jos pareiškimas prieš Lietuvą dėl tokio ilgo bylos nagrinėjimo, tačiau ji patikino, kad tai ne paskutinis kreipimasis. Tiesa, ji nenorėjo įvardinti, kokią sumą ketina prisiteisti – anot moters, dabar svarbiausia jai įrodyti tiesą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius