Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Mažeika-Asilas neteko 20 tūkst. eurų užstato: pinigai pervesti į valstybės biudžetą

Dėl „agurkinių“ gaujos nario Igorio Laškevičiaus nužudymo teisiamas 43-ejų metų Mindaugas Mažeika-Asilas neteko 20 tūkst. eurų užstato – Kauno apygardos teismas nusprendė pinigus pervesti į valstybės biudžetą.
Mindaugas Mažeika teisme
Mindaugas Mažeika teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Kadangi kaltinamasis vis pažeidžia kardomųjų priemonių skyrimo sąlygas, jos nepasiekia tikslo, prašysiu teismo išspręsti paskirto 20 tūkst. eurų užstato klausimą. Prokuratūra sieks, kad užstatas būtų perduotas į valstybės iždą“, – tai, kad M.Mažeika-Asilas gali netekti didžiulės pinigų sumos, dar praėjusių metų gruodį užsiminė prokuroras Marius Venskūnas.

Sausio 23 d. Kauno apygardos teismas tenkino prokuratūros prašymą ir nutarė už M.Mažeiką sumokėtą 20 tūkst. eurų užstatą perduoti į Lietuvos valstybės biudžetą.

Nutartis per 5 dienas nuo pranešimo apie nutarties priėmimą gavimo dienos gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.

Nužudymo byloje M.Mažeikai lieka galioti vienintelė kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Suimtas kitoje byloje

Šiuo metu M.Mažeika-Asilas laiką leidžia už grotų. Suėmimas jam taikomas kitame ikiteisminiame tyrime – už draugės sumušimą. Griežčiausia kardomoji priemonė jam galioja iki kovo 29 d. Tiesa, M.Mažeika, kaip jam įprasta, bandė apskųsti suėmimo paskyrimą, tačiau šįkart po apeliacijos jis į laisvę neištrūko. Apeliacinės instancijos teismas paliko galioti Kauno apylinkės teismo nutartį.

Verdikto nužudymo byloje iki praėjusių metų lapkričio pabaigos laisvėje laukęs M.Mažeika-Asilas niekaip nenustojo daryti teisės pažeidimų. Kauno apygardos teismo jis būdavo vis suimamas, bet dėl sveikatos būklės – nepagydomos ligos, vėl paleidžiamas. Nuo 2016 m. M.Mažeikai suėmimas buvo taikomas tris kartus. Tačiau apskundęs pritaikytą griežčiausią kardomąją priemonę, jis iki šiol sulaukdavo apeliacinio teismo malonės.

Nužudymo bylos nagrinėjimo metu – nuo 2016 m. rudens, kai buvo pirmą kartą paleistas iš suėmimo, jis administracine tvarka yra baustas jau 8 kartus. Vyras nuolat buvo sulaikomas prie automobilio vairo, kurio teisės vairuoti neturi. Ir neturi jau seniai. Galiausiai, pernai metų gruodžio 5 d., automobilis, nors ir nepriklausantis jam, buvo konfiskuotas. Pačiam M.Mažeikai skirta 2 tūkst. eurų bauda.

Nužudė šūviu į galvą

15min primena, kad M.Mažeikai yra pareikšti kaltinimai dėl to, kad jis 2016 m. kovo 29 d., būdamas apsvaigęs nuo psichotropinių, narkotinių medžiagų bei alkoholio, du kartus šaudamas iš tiksliai tyrimo metu nenustatyto savadarbio arba perdirbto šaunamojo ginklo į kito asmens galvos sritį, jį nužudė.

Taip pat jis kaltinamas svetimo turto sunaikinimu – automobilio padegimu ir bandymu papirkti pareigūnus.

2018 m. lapkričio 29 d. rytą, viena moteris pranešė Kauno teisėsaugai, jog nebegali susisiekti su savo 1989 metais gimusia dukra, kuri galimai yra sumušta. Paieška atvedė iki laisvėje nuosprendžio laukiančio M.Mažeikos nuomojamo buto Kauno Žemaičių gatvės 14-ajame name. Policijai į vidų antrajame aukšte teko brautis su ugniagesių gelbėtojų pagalba.

Bute rasta galimai sumušta moteris, ji dėl sužalojimų pristatyta į gydymo įstaigą. Namuose taip pat rasta miltelių, panašių į narkotines medžiagas.

M.Mažeika buvo sulaikytas, jam pareikšti įtarimai dėl Baudžiamojo kodekso 138 str. 2 d. 3 ir 6 p. Už savo artimo giminaičio ar šeimos nario nesunkų sveikatos sutrikdymą, kai tai padaroma kankinant ar kitaip itin žiauriai, gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų. Kauno apylinkės teismas skyrė mėnesio suėmimą, nors prokuroras prašė suimti M.Mažeiką trims mėnesiams. Terminas vėliau buvo pratęstas.

„Kodėl šįkart atmetė jo skundą? Nes būdamas laisvėje M.Mažeika-Asilas kelia grėsmę sau ir kitiems“, – staiga pasikeitusią apeliacinio teismo poziciją dar gruodį paaiškino prokuroras M.Venskūnas.

Praėjusių metų spalio 1 d. M.Mažeika buvo nuteistas už baudžiamojo nusižengimo, kuris susijęs su neteisėtu narkotinių priemonių disponavimu, padarymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius