Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Marijampolės policija pareigūnų įžeidinėjimo internete netoleruos: dėl užgaulių komentarų – 11 tyrimų

Policija ima vis griežčiau reaguoti į pareigūnų įžeidinėjimą internete. Marijampolės policija skelbia, kad per kiek daugiau nei dvi savaites pradėjo 11 administracinių teisenų dėl užgaulių komentarų internete.
Marijampolės apskrities policija
Marijampolės apskrities policija / Marijampolės apskrities VPK nuotr.

Kaip skelbia Marijampolės apskrities policija, Imuniteto ir vidaus tyrimų skyrius nuo balandžio 17 d. iki balandžio 29 d. inicijavo 11 administracinių teisenų dėl pažeidimų, numatytų Administracinių nusižengimų kodekso 508 str.

Šiame straipsnyje numatyta atsakomybė už Statutinio valstybės tarnautojo, karo policijos ar žvalgybos pareigūno garbės ir orumo pažeminimą.

Šio pažeidimo padarymas užtraukia baudą nuo 90 iki 140 eurų.

„Primename, kad sąžiningai savo pareigas atliekančius pareigūnus ir kitus policijos sistemoje dirbančius darbuotojus saugo įstatymai. Jų apsaugą užtikrina Marijampolės apskrities policijos Imuniteto ir vidaus tyrimų skyrius, kuris principingai reaguoja į bet kokį bandymą paveikti policijos sistemos darbuotojus“, – skelbia Marijampolės policija.

Dauguma administracinių teisenų pradėta dėl įžeidžiančių komentarų įvairiose feisbuko grupėse.

Štai Tauragės policija neseniai skelbė, kad kovo 20 d. apie 14.05 val. pastebėjo „Facebook“ grupėje „Pagalba vairuotojams Tauragėje“, kad pilietis, gimęs 1979 m., patalpino įrašą „Tebestovi Svolaciai pinigu renkas“ (kalba netaisyta – red. past.), kuris yra užgaulus, žeminantis ir menkinantis policijos pareigūnų reputaciją. Už tai vyras buvo nubaustas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius