Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Merginos žaginimu kaltintas karys užtarimo teisme nerado

Klaipėdos apygardos teismas atmetė tauragiškio Airido Zabėlos skundą ir paliko galioti 2,5 metų laisvės atėmimo bausmę, kokią jam paskyrė žemesnės instancijos teismas. Iki šiol buvęs kariškis atkakliai neigė savo kaltę.
Prievarta
Prievarta / 123rf.com nuotr.

15min aprašė dar praėjusių metų rugpjūtį nutikusią istoriją Šilalės rajone. Savoje sodyboje per vakarėlį buvo išžaginta devyniolikametė.
Ši istorija buvo išskirtinė tuo, kad nuteisti buvo net du vakarėlio dalyviai: merginą nuskriaudęs A.Zabėla ir ją ginti stojęs Almantas Budrikas.

Šiam lemiama aplinkybė buvo tai, kad vyriškis buvo lygtinai paleistas iš pataisos namų.

Tuo metu 15min auka tapusi mergina teigė, jog pikta, kad lygiai tokiam pačiam laikotarpiui nuteistas ir skriaudikas, ir ją gynęs A.Budrikas. Abu gavo po realias 2 m. ir 6 mėn. laisvės atėmimo bausmes.

A.Zabėla 15min yra teigęs esąs nekaltas, kad papasakos, kaip esą „viskas vykę“. Tačiau pasirodęs teisme jis nieko nebekomentavo.
Remiantis bylos medžiaga, A.Zabėla teisme buvo kaltinamas tuo, kad 2021 metų rugpjūčio 22 dieną, apie 01.45 valandą, Šilalės rajone, prie kieme stovinčio automobilio, jėga ištempęs merginą iš automobilio, suėmęs jos rankas ir laikydamas jas prispaustas jai virš galvos prie automobilio stogo, prispaudęs ją savo kūnu prie automobilio, prieš jos valią nuvilko kelnes ir kelnaites, savo koja praskėtė nukentėjusiosios kojas, ir taip panaudodamas fizinį smurtą, padarydamas poodines kraujosruvas dešinio žasto, kairės blauzdos srityse, t. y. padarydamas nežymų sveikatos sutrikdymą, išžagino.

Kai mergina galop išsilaisvino, ji nubėgo į sodybą. A.Budrikas, pamatęs parbėgančią draugę ir išgirdęs jos šauksmą „padėkit, mane išprievartavo“, puolė prie A.Zabėlos ir sudavė jam.

Tauragės teismo paskirta laisvės atėmimo bausmė A.Budrikui taip pat apskųsta. Klaipėdos apygardos teisme nuosprendis bus skelbimas gruodžio 22-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius