Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 09 /16:20

„Mirties kokteiliais“ tris aukas pavaišinęs serijinis žudikas į kalėjimą pasiųstas iki gyvos galvos

Ketvirtadienį Kauno apygardos teisme paskelbtas gana retas Lietuvoje nuosprendis. Serijiniu žudiku pramintas 36-erių metų marijampolietis Tadas Viselga nuteistas už tėvo ir dar dviejų artimų žmonių nunuodijimus. Žmogžudysčių įrankis – mirtinas vaistų bei alkoholio kokteilis. Tikslas – turtas ir piniginės lėšos. Kraupus planas šiam žmogžudžiui atsieis kalėjimu iki gyvos galvos.
Kaune prieš teismą stojo Tadas Viselga
Tadas Viselga teisme / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Teismas nusprendė T.Viselgą pripažinti kaltu dėl trijų žmonių nužudymo. Dėl tėvo V.Viselgos nužudymo kaltinamajam paskirta 16 metų nelaisvės bausmė, dėl dviejų moterų žmogžudysčių – kalėjimas iki gyvos galvos. Subendrinus, paskirta bendra bausmė – kalėjimas iki gyvos galvos.

T.Viselgos atsakomybę lengvinančių ar sunkinančių aplinkybių nenustatyta. Tiesa, psichiatrijos įstaigoje jis buvo anksčiau gydomas – nustatyta tam tikra neįvardyta diagnozė. Tačiau šios bylos metu atlikta teismo ekspertizė nustatė, kad kaltinamasis suvokė savo veiksmus ir jų reikšmę.

Nusikaltimai, pasak teisėjo, įvykdyti šaltakraujiškai, iš anksto jie buvo gerai organizuoti.

Taip pat T.Viselga privalės atlyginti neturtinę žalą nukentėjusių artimiesiems – iš viso 200 tūkstančių eurų. Priteistas ir 5 289,77 eurų turtinės žalos atlyginimas.

Kaltinamasis savo kaltės nepripažino ir teisminio nagrinėjimo metu parodymų nedavė, nurodė vadovautis parodymais, duotais atliekant ikiteisminį tyrimą.

Imitavo nelaimingus nutikimus

Pirmasis serijinio žudiko aukų sąraše buvo jo tėvas. Siekdamas užvaldyti keturių kambarių buto Marijampolėje dalį, 2011 m. pabaigoje T.Viselga į degtinės butelį įbėrė psichotropinės medžiagos klonazepamo ir atnešė šio gėrimo išgerti savo tėvui. Dėl to šis mirė. Vyro kraujyje rastas didelis kiekis alkoholio.

Godulys svetimam turtui automobilių meistru buvusiam T.Viselgai niekur nedingo. Praėjus trejiems metams ir vėl pasireiškė žudiko instinktas. Besidžiaugdamas sėkminga klastingo žudymo patirtimi, 2014 m. rudenį jis myriop pasiuntė pažįstamą 44-erių metų Ziną B.

Kaltinamasis tam tikrą laiką iki nužudymo užmezgė su ja artimesnę draugystę ir sužinojęs, kad moteris su savimi turi nemažai grynųjų pinigų, apsvaigino nukentėjusiąją psichotropine medžiaga, nusivežė prie šalia Marijampolės esančio Balsupių kaimo vandens tvenkinio, kur nuskandino, imituodamas nelaimingą atsitikimą. Ir visa tai – tik dėl pakankamai menkos pinigų sumos. Iš moters kaltinamasis pavogė per 2 tūkst. 200 eurų.

Panašų svetimo turto užvaldymo planą T.Viselga sugalvojo ir 2014 m. vasarą, kuomet į melagysčių liūną įviliojo dar vieną moterį – Galiną Z.

Kaltinamasis veikė klastingai: sukurpė apgaulingą meilės romaną. Artimiau susipažinęs su marijampoliete, pažadėjo šią vesti, žadėjo kurti bendrą verslą. Davęs tokį pažadą, pats gavo tai, ko labiausiai troško – turto. T.Viselga įkalbėjo trečiąją auką sudaryti jai priklausiusio buto pirkimo-pardavimo sutartį, pagal kurią kaltinamasis įgijo ir neva sumokėjo jai per 17 tūkst. eurų. Įtariama, jog jokių pinigų ji negavo.

2014 metų gruodį atvykęs pas 37-erių metų draugę į namus, jis ir vėl pagamino „mirties kokteilį“. Nukentėjusiajai ūmiai sutriko širdies veikla ir ši mirė. Norėdamas atsikratyti įtarimų bei kūno, ir šįkart jis imitavo nelaimingą atsitikimą – paskandino moterį vonioje.

Įtariamasis T.Viselga policijos buvo sučiuptas 2015 metų pradžioje. Per kratą jo bute rasta psichotropinių medžiagų.

T.Viselga Lietuvoje teistas 2008 m. dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu. Dar kartą jis prieš teismą stojo Vokietijoje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vitalijus Zaikinas teisme
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vitalijus Zaikinas teisme

Pastarąjį kartą Kauno apskrityje (Kėdainių rajono apylinkės teisme) bausmė žmogžudžiui iki gyvos galvos buvo paskirta prieš trejus metus – 2014-aisiais. 26-erių metų tuomet buvęs Kaišiadorių rajono gyventojas Vitalijus Zaikinas nuteistas už taip pat trijų artimųjų nužudymą: 2012 metais Margininkų kaime papjovė du brolius, o jų sūnėno devyniolikmetę žmoną išžagino ir mirtinai subadė.

VIDEO: Serijinis žudikas iš Marijampolės aukas vaišino „mirties kokteiliu“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius