Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miškų urėdijos darbuotojas įtariamas pagrobęs tonas degalų ir klastojęs dokumentus

Valstybinių miškų urėdija kreipėsi į teisėsaugą.
Avarija Kaune
Asociatyvi iliustracija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Valstybės įmonė Valstybinių miškų urėdija vidinio patikrinimo metu nustatė, kad viename iš regioninių padalinių darbuotojas galimai sistemingai ne vienus metus klastojo dokumentus ir grobstė kurą. Žala įmonei skaičiuojama dešimtimis tūkstančių eurų. Surinkta medžiaga perduodama teisėsaugos institucijoms.

Įtariama, kad galėjo būti pasisavinta dešimtys tūkstančių litrų degalų ir įmonei padaryta daugiatūkstantinė žala. Jei ikiteisminio tyrimo metu bus nustatyta darbuotoją padarius nusikalstamą veiką – galimą valstybinio turto grobimą, piktnaudžiavimą suteiktais įgaliojimais ir galimą dokumentų suklastojimą – jam grės ir baudžiamoji atsakomybė.

„Įmonėje nebus taikstomasi su jokiais nusikaltimais ir pabrėžiu, kad nesąžiningiems darbuotojams šioje įmonėje ne vieta. Apmaudu, kad dėl tokių akiplėšiškų veiksmų morališkai nukenčia kiti savo darbą mylintys ir atsakingai pareigas vykdantys kolegos“, – įmonės pranešime cituojamas Valstybinių miškų urėdijos direktorius Marius Pulkauninkas.

2018 metų spalio 29 d. Valstybinių miškų urėdija pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Policijos departamentu prie Vidaus reikalų ministerijos, kurios pagrindu sutarta glaudžiai bendradarbiauti užfiksavus tvarkos pažeidimus, identifikuojant rizikos faktorius, rengiant nusikaltimų prevencijos priemones, sistemingai keistis aktualia informacija.

Siekiant įmonės veiklą padaryti kuo skaidresnę, bendradarbiavimo sutartys šių metų vasarą pasirašytos su Specialiųjų tyrimų tarnyba ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba. Nuo š. m. liepos Valstybinių miškų urėdijoje veikia anoniminis pasitikėjimo elektroninio pašto adresas pasitikejimolinija@vivmu.lt.

Anksčiau į teisėsaugos institucijas buvo kreiptasi ir vyksta tyrimai dėl galimo valstybės turto grobimo Valstybinių miškų urėdijos Alytaus, Jonavos, Šilutės regioninių padalinių teritorijose.

Valstybinių miškų urėdija vykdo kompleksinę miškų ūkio veiklą ir yra svarbi šalies miškų ūkio sektoriaus plėtros dalyvė. Įmonė rūpinasi šalies miškingumu, diegia pažangias miškų įveisimo, atkūrimo, apsaugos, tvarkymo ir išteklių naudojimo technologijas, prižiūri valstybiniuose ir privačiuose miškuose esančius kelius ir saugo miškus nuo gaisrų.

Šiuo metu vienas pagrindinių Valstybinių miškų urėdijos veiklos prioritetų – sėkmingai užbaigti valstybinių miškų valdymo konsolidaciją, apjungti įmonės padalinių bendrąsias administracines funkcijas, centralizuotai organizuoti medienos ruošą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius