Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naktinis girtų eismo dalyvių šou Vilniuje: nuo „Jaguar“ vairuotojo iki hiperaktyvaus pėsčiojo

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį kelių policija sostinėje surengė tradicinę girtų eismo dalyvių medžioklę. Jos metu įkliuvo penki neblaivūs pažeidėjai, tarp jų buvo ir prašmatnaus „Jaguar“ vairuotojas, ir savo neadekvačiu elgesiu bausmės prisiprašęs neblaivus praeivis.
Naktinis policijos reidas
Naktinio policijos reido akimirkos / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Reidas prasidėjo šeštadienį apie 22 val. Ozo gatvėje.

Laimikių sąrašą policijai teko pradėti ne nuo girtų vairuotojų. Pareigūnams sustabdžius motorolerį, paaiškėjo, kad jo vairuotojas neturi teisių. Vyras buvo labai nustebęs, nes draugas jam esą buvo paaiškinęs, kad važinėjant motoroleriu vairuotojo pažymėjimo nereikia.

Netrukus patruliams įkliuvo „Jaguar“automobilis. Prie jo vairo sėdėjęs jaunas vyras taip pat buvo be vairuotojo pažymėjimo. Problemos tuo nesibaigė, mat alkoholio matuoklis parodė 1,32 promilės girtumą. „Jaguarą“ neteisėtai pasikinkiusiam kelių ereliui beliko džiaugtis, kad girtumas nepasiekė pusantros promilės, tuo atveju jam būtų taikoma net baudžiamoji atsakomybė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Beteisis „Jaguar“ vairuotojas įpūtė 1,32prom.
Luko Balandžio / 15min nuotr./Beteisis „Jaguar“ vairuotojas įpūtė 1,32prom.

Likus kiek daugiau nei pusvalandžiui iki vidurnakčio, atsakomybės reido vietoje pabandė išvengti „VW Jetta“ vairuotojas. Tarsi nematydamas jį stabdančio pareigūno, VW vairuotojas nuvažiavo į Ąžuolyno gatvę.

Patruliams teko įsijungti tarnybinės mašinos švyturėlius ir vytis. Tačiau bėglys sprukti nė nemėgino.

Atokiau sustabdytam vairuotojui alkoholio matuoklis parodė 2,03 promilės girtumas. Šie skaičiai, kai juos patvirtins ir kraujo mėginio tyrimas, reiškia baudžiamąją bylą.

Netrukus vykdomas reidas atkreipė pro šalį ėjusio vyro dėmesį. Priėjęs prie pareigūnų, praeivis ėmė juos filmuoti ir mokė dirbti. Įspėtas apie tai, kad nesaugiai blaškosi važiuojamojoje dalyje, vilnietis nenurimo. Policija nutarė patikrinti ir jo blaivumą. Tuomet paaiškėjo neadekvataus šio vyro elgesio priežastis – 1,56 promilės apsvaigimą. Pažeidėjui surašytas protokolas už pasirodymą neblaiviam viešoje vietoje.

Naktį reidą vykdę pareigūnai paskelbė trumpą pertrauką, tačiau jos metu atsipūsti nepavyko. Mat buvo gautas pranešimas apie galbūt neblaivų vairuotoją, kurį seka pilietiškas taksistas. Pareigūnai pažeidėją pasivijo Geležinio Vilko gatvėje. Taksi vairuotojo įtarimai pasitvirtino – pareigūnai nustatė 19-mečiui „Toyota Yaris“ vairuotojui sunkų, net 2,55 promilės girtumą.

Apie 1 val. nakties reidas persikėlė į T.Narbuto gatvę. Ten eismo tikrintojams įkliuvo „Subaru Impreza“ vairuotojas, įpūtęs 0,52 promilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius