-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nelegalių šunų daugintojų pėdsakai atvedė ir į Tauragę: įpykusių žmonių minia apsupo vieną tvartą

Didžiulis sujudimas tarp gyvūnų mylėtojų kilo po to, kai Kretingos rajone šuns ieškojusi moteris aptiko didžiulę daugyklą su tragiškomis sąlygomis laikomais keturkojais. Tauragiškiai atpažino šiame rajone pagarsėjusią daugintoją ir netrukus kilo įtarimai, jog čia gali būti dar viena daugykla. Įtarimai pasiteisino.
Tauragės rajone aptikta šunų daugykla
Tauragės rajone aptikta šunų daugykla / Mortos Mikutytės nuotr.

Šeštadienio dieną daugybė gyvūnų mylėtojų socialiniuose tinkluose diskutavo, ieškojo patikimų šaltinių ir aiškinosi, kur dar gali būti šunų daugyklų. Įtarta, jog viena didžiulė daugykla yra Tauragės rajone, netoli Lauksargių. Patikslinus vietą, ten išskubėjo tikra minia.

Jau gerokai popiet į Meldiklaukių kaimą atskubėjusi „Tauragės kurjerio“ žurnalistė prie didžiule aklina tvora aptverto namo išvydo galybę automobilių ir minią žmonių. Vieni per kitus jie pasakojo, kad teritorija aklinai aptverta, kieme laksto palaidi šunys, o tvarte pro apmusijusius langus matyti veisyklos patalpos.

Mortos Mikutytės nuotr./Tauragės rajone aptikta šunų daugykla
Mortos Mikutytės nuotr./Tauragės rajone aptikta šunų daugykla

Apėjus aplink tvorą ir pasiekus nurodytą tvartą pasitiko šiurpinantis vaizdas. Patamsyje augintiniai buvo savo aptvaruose ir spoksojo į grotas. Nors dubenėliai ir buvo, sunku pasakyti, ar juose buvo maisto ir vandens. Tačiau aiškiai matėsi, jog nebuvo jokių gultų. Pasukus palei tvorą link gyvenamojo namo, gerokai užsirietė nosis – stovėjo karutis, pilnas šunų išmatų.

Į įvykio vietą buvo iškviesti policijos pareigūnai, atskubėjo veterinarijos gydytoja Ligita Baracevičiūtė, galiausiai sulaukta ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Tauragės departamento specialistės. Visgi pareigūnų teko laukti ilgiausiai. Kartu su jais pasirodė ir vyriškis, pasiruošęs vidun įleisti specialistus.

Nors pareigūnai jau ketino leisti žiniasklaidos atstovams, vartus atidaręs vyras kategoriškai nesutiko įleisti pašalinių asmenų.

Šiaip ne taip specialistams pavyko patekti į uždarytą tvartą, kur buvo laikomi šunys. Pareigūnus įleidęs vyras elgėsi gan emocingai, tačiau galiausiai buvo priverstas netrukdyti šunų išgabenimui.

Susirūpinusių žmonių laiškai dėl situacijos Tauragės pašonėje užplūdo ir 15min redakciją. Portalo duomenimis, šunų paėmimo operacija užsitęsė iki vidurnakčio.

Kaip skelbia „Gyvūnų globa Tauragėje“, iš daugyklos paimti keturkojai išvežti į VšĮ „Būk mano draugas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius