Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepakaltinamą kelių patrulio L.Šimkaus žudiką prašoma priverstinai gydyti

Praėjusiais metais Tryškiuose žuvusio Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūno Liudo Šimkaus nužudymo tyrimas baigtas. Prokuratūra kreipėsi į teismą dėl priverčiamųjų medicininio pobūdžio priemonių taikymo įtariamajam, kadangi jis pripažintas nepakaltinamu.
Artūras Noreika Telšių teismo salėje
A.N. teisme / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Kaip primena Šiaulių apygardos prokuratūra, kraupi nelaimė įvyko, kai policija gavo pranešimą apie Tryškių miestelyje prieš motiną smurtaujantį sūnų. Pareigūnams nuvykus į įvykio vietą, įtariamasis pasipriešino policijos pareigūnui. Grumtynių metu A.N. peiliu į kaklą mirtinai sužalojo Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro vyriausiąjį patrulį L.Šimkų.

Įtariamasis pabėgo iš įvykio vietos, tačiau jį greitai sučiupo operatyviai į Tryškius atskubėję pareigūno kolegos. Vaikinas buvo sulaikytas, o vėliau jam skirtas suėmimas trims mėnesiams, kuris vėliau kelis kartus pratęstas.

Ikiteisminio tyrimo metu du kartus buvo kreiptasi į Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybą siekiant išsiaiškinti, ar 26-erių metų vyras nusikalstamos veikos padarymo metu bei šiuo metu gali suprasti savo veiksmų esmę ir juos valdyti.

Pirmąjį kartą įprastine tvarka į ekspertus kreipėsi prokuratūra, o antrąjį kartą pakartotinai ištirti vaikino psichinę būklę prašė nukentėjusieji.

Abu kartus atlikus stacionarinę kompleksinę psichiatrinę psichologinę ekspertizę iš Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos prie Sveikatos apsaugos ministerijos Utenos ekspertinio skyriaus gauta išvada, kad A. N. yra nepakaltinamas. Vaikino gebėjimui suprasti savo veiksmų esmę ir juos valdyti esminį poveikį padarė lėtinis psichikos sutrikimas.

Dėl šio sutrikimo vyro elgesys yra vertinamas kaip neprognozuojamas, socialiai pavojingas, todėl jam būtinas gydymas. A.N. reikalinga taikyti priverčiamąsias medicinos priemones – stacionarinį stebėjimą ir gydymą sustiprinto stebėjimo sąlygomis specializuotoje gydymo įstaigoje – Rokiškio psichiatrijos ligoninėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius