-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo policijos sprukusio panevėžiečio dosjė: 19 teistumų, pabėgimas iš įkalinimo įstaigos, gaudynės užsienyje

Sekmadienį Panevėžio apylinkės teismas mėnesiui leido suimti penktadienio vakarą į gaudynes su policijos pareigūnais įsivėlusį „Audi“ vairuotoją. Asmuo valandą laiko spruko nuo policijos miesto gatvėmis ir rajono keliais, kol galiausiai buvo sulaikytas. Paaiškėjo, kad įtariamasis T.R. Lietuvoje ir užsienyje teistas net 19 kartų. Vienas iš epizodų – analogiškas nestojimas policijai Jungtinėje Karalystė, kurio metu taip pat dužo policijos automobiliai.
T.R. vedamas į teismą
T.R. vedamas į teismą / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.
VIDEO: Panevėžyje nuo policijos sprukęs „Audi“ vairuotojas taranavo tarnybinius automobilius

15min apie „Audi“ vairuotojo nestojimą policijos pareigūnams rašė dar tą patį vakarą, kai miesto gatvėse ir rajono keliuose užvirė veiksmo filmo scenarijaus vertos gaudynės. Vienu metu bėglį persekiojo net penki policijos ekipažai. Gaudynės vyko apie valandą Panevėžio mieste ir rajone. Jų metu apgadinti du policijos automobiliai.

Galiausiai asmuo buvo sulaikytas Kupiškio rajone, kai neišdrįso važiuoti per priverstinio stabdymo priemonę – vadinamąjį ežį. 1984-aisiais metais gimusiam „Audi“ vairuotojui buvo nustatytas vidutinis, 1,70 promilės, girtumas. Plačiau apie penktadienio dramą gatvėse galite skaityti čia.

„Buvo gautas pranešimas iš pilietiško žmogaus, kad nuo Velžio pusės į Panevėžį važiuoja pavojingai manevruojantis automobilis. Automobilis buvo stabdomas patikrinimui, bet nestojo. Gaudynės tęsėsi apie valandą laiko ir automobilis buvo sustabdytas ties Kupiškio rajono savivaldybės ribomis. Per gaudynes buvo apgadinti du policijos tarnybiniai automobiliai.

Pareigūnai atliko visus privalomus veiksmus – stabdant automobilį buvo įjungti šviesos ir garsiniai signalai, per garsiakalbius vairuotojas buvo nuolat raginamas sustoti. Po sulaikymo vairuotojui nustatytas vidutinis girtumas“, – kalbėjo Panevėžio apskrities VPK atstovas Tadas Martinaitis.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Panevėžio policijos atstovas Tadas Martinaitis
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Panevėžio policijos atstovas Tadas Martinaitis

Tačiau nestojimas policijos pareigūnams nesibaigė tiesiog vairuotojo sulaikymu ir baudžiamąja byla už vairavimą išgėrus. Prokuratūra kreipėsi į teismą ir paprašė T.R. suimti trims mėnesiams. Teismas asmenį leido suimti mėnesiui, tačiau kardomoji priemonė gali būti pratęsta.

Pirmadienį prokuratūra pranešė ir apie sprendimo kreiptis į teismą dėl suėmimo motyvus. Paaiškėjo, kad įtariamasis vos prieš mėnesį paleistas iš įkalinimo įstaigos, kartą iš jos yra pabėgęs, iš viso teistas net 19 kartų – 14 sykių Lietuvoje, dar 5 – užsienyje.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./T.R. vedamas į teismą
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./T.R. vedamas į teismą

T.R. įvairius nusikaltimus vykdė Lietuvoje, Lenkijoje, Airijoje, Jugtinėje Karalystėje, Danijoje, o jo biografijoje taip pat yra ir analogiškos gaudynės. Vairuotojo pažymėjimo neturintis vyras Jungtinėje Karalystėje taip pat nestojo policijos pareigūnams, būdamas girtas bandė sprukti ir apdaužė tarnybinius automobilius.

„Asmuo pagal savo charakteristikas, pagal ankstesnius teistumus ir kriminalinius atsižymėjimus turėtų laiką iki teismo leisti areštinėje. Šitas įvykis, kuris buvo savaitgalį, tai yra nestojimas policijos pareigūnams, vairavimas neblaiviam, policijos automobilių taranavimas ir siekimas išvengti sulaikymo yra ne pirmas jo karjeroje. Anksčiau Anglijoje buvo lygiai toks pat atvejis. Buvo sudaužyti policijos automobiliai, priešinamasi pareigūnams, buvo neblaivus. Ten jis buvo nuteistas.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Prokuroras Paulius Jasiukaitis
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Prokuroras Paulius Jasiukaitis

O čia mes jo laisvėje negalime laikyti dėl kitos priežasties. Gruodį jis paleistas iš įkalinimo įstaigos, iš kurios jis buvo pabėgęs, todėl mes negalime juo pasitikėti, kad jis nedings ir šį kartą. Jis teistas už vagystes, už įvairius nusikaltimus. Dabar jis sakė, kad išgėrė, norėjo paklausyti muzikos, paskui važiavo. Nors jis vairuotojo pažymėjimo niekada gyvenime nėra turėjęs. Bėgo nuo policijos pareigūnų, nes žinojo, kad ką tik yra išleistas iš įkalinimo įstaigos ir dabar tiesus kelias jam ten sugrįžti.

Jam dabar inkriminuojamas vairavimas neblaiviam ir turto sugadinimas visuotinai pavojingu būdu. Atsakomybė už tai numatyta iki penkerių metų laisvės atėmimo“, – sakė prokuroras Paulius Jasiukaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius