Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo Žirmūnų maniako nukentėjusių moterų sąrašas ilgėja, užpuolimų geografija – plečiasi

Po 15min.lt publikacijų atsiliepė jau 5-oji ir 6-oji dailiosios lyties atstovės, susidūrusios su gašliu grabaliotoju. Viena jų, kaip ir keturios anksčiau atsiliepusios aukos, buvo užpulta Žirmūnuose, tuo tarpu kita sulaukė išpuolio kitame sostinės gale, Gerosios Vilties gatvėje.
Seksualinis priekabiavimas, prievarta
Panašu, jog iškrypėlis net nelaukia tamsos: visos moterys buvo užpultos šviesiu paros metu. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmadienį naujienų portale paskelbta publikacija apie tai, jog į Žirmūnų gašlūno medžioklę kyla ir policininkai, ir Vilniaus gyventojai, privertė netylėti ir kitas nuo jo nukentėjusias moteris.

Nuo maniako nukentėjusių 4 aukų sąrašą papildė dar dvi vilnietės. Viena jų gašlūno atakos sulaukė tame pačiame Žirmūnų mikrorajone, irgi Rinktinės gatvėje. Tuo tarpu kita buvo užpulta sostinės Vilkpėdės mikrorajone, Gerosios Vilties gatvėje.

„Jokių veiksmų nebuvo imtasi...“

„Birželio 9 dieną veiksmas vyko taip pat netoli Rinktinės gatvės. Užpuolikas mane nusekė į laiptinę, paskui iš karto pabėgo. 17.50 val., ne vėliau kaip po 5 minučių, skambinau numeriu 112.

Apibūdinau užpuoliką taip pat, kaip ir kitos moterys – vidutinio ūgio, tamsaus gymio ir t.t. Įvardinau, kad užpuolikas buvo juodomis kelnėmis, dryžuotais polo marškinėliais (juodi su smėlio spalvos dryžiais, plaukai tamsūs, pats tamsus).

Beje, paskambinusi paprašiau sujungti su policija, tačiau detalių klausinėjo tas pats operatorius ir pokalbio pabaigoje pasakė, kad informacija bus perduota policijai.

Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Vilniaus policija
Teigiama, jog Kriminalinės policijos pareigūnams paskirstytos užduotys, apie šią aktualiją papildomai instruktuojami patruliai.

Todėl nesutinku su policininkų išreikšta nuomone, kad niekas dėl šio, taip vadinamo, maniako, į policiją nesikreipė – juk ir aš pati skambinau 112.

Bet, kaip suprantu, jokių veiksmų nebuvo imtasi, kadangi jau praėjo pusantro mėnesio, o maniakas kaip siautė šiame rajone, taip siaučia...“ – pasakojo ir nusivylimo neslėpė nepanorusi prisistatyti mergina.

Pamačiusi vyriškio, kuris vienam 15min.lt skaitytojui sukėlė įtarimų, nuotrauką, ši vilnietė prisipažino: „Iš šios fotografijos labai sunku ką nors suprasti. O ir po pusantro mėnesio sunku atsiminti. Be to, ir jo veido įsidėmėti nespėjau, nes jis laiptinėje lipo paskui mane ir paskui labai labai greit išbėgo.“

Ji dar pridūrė: „Gerai, kad informuojate visuomenę apie šiuos incidentus, tikiuosi, moterys bus atsargesnės. Tikiuosi, mano suteikta informacija bus nors kiek naudinga.“

„Iš tiesų, labai šlykštu...“

15min.lt redakcija sulaukė ir dar vienos nukentėjusiosios žinutės: „Rašau dėl straipsnių apie moterų grabaliotoją, kuris jau keturis kartus pastebėtas Žirmūnų mikrorajone. Iš paskutinio straipsnio perskaičiau, kad dabar ir policija prisidėjo prie šių įvykių tyrimo. Norėčiau sužinoti, į kurį policijos komisariatą turėčiau kreiptis, kas užsiima šituo tyrimu.“

Portalo atstovai suteikė skaitytojai visą reikiamą informaciją.Pakėlė suknelę ir bandė grabalioti, greitai pabėgo, į akis stengėsi nežiūrėti...

Moteris pasakojo, jog prieš pusantro mėnesio buvo užpulta lygiai tokiu būdu, kaip sakė kitos nukentėjusios merginos, tik veiksmas vyko Gerosios Vilties gatvėje.

„Vyriškio išvaizda labai panaši į minimą straipsniuose (tamsaus gymio, juodi trumpi plaukai, ūgis apie 170–175 cm, vidutinio sudėjimo). Elgesys irgi toks pats: pakėlė suknelę ir bandė grabalioti, greitai pabėgo, į akis stengėsi nežiūrėti.“

Vilkpėdės gyventoja dar pridūrė: „Iš tiesų, labai šlykštu... Manau, šis jaunas vaikinas turi problemų su psichika. Nenustebsiu, jei nuo netikėtų grabaliojimų jis pereis prie išžaginimo.“

Gavusi atsakingų pareigūnų kontaktus, vilnietė panoro pamatyti ir redakcijos turimą neoficialaus įtariamojo užpuoliko nuotrauką.

Ją pamačiusi, mergina pasidalijo tokiomis mintimis: „Deja, iš šios nuotraukos negaliu tiksliai spręsti, ar tai jis. Panašus – taip. Negaliu įžiūrėti, ar tai jaunas vaikinas, ar jau subrendęs vyras. Užpuolimas vyko labai greitai, aš tespėjau apsisukti ir užfiksuoti, kad vaikinas tų bruožų, kuriuos jau buvau nurodžiusi, be to, kilo minčių, kad jam maždaug 20 metų, mat jo kūno sudėjimas buvo, galima sakyt, jaunatviškas.“

Kaip pirmadienį pasakojo 15min.lt, anksčiau Minties, Tuskulėnų ir Rinktinės gatvėse užfiksuoti mažiausiai 4 atvejai, kai buvo užpultos dailiosios lyties atstovės. Maniakas netikėtai pakeldavo moterų sukneles ir stengdavosi jas pagrabalioti, o vienai aukai jis net nuplėšė apatinius. Sprukdamas iškrypėlis tarsi glaudė kelnaites prie savo veido.

Ikiteisminio tyrimo galimybes svarstantys policijos pareigūnai kol kas renka visą įmanomą informaciją, Kriminalinės policijos pareigūnams paskirstytos užduotys, apie šią aktualiją papildomai instruktuojami Patrulių rinktinės pareigūnai. „Labai lauksime piliečių bendradarbiavimo ir žiniasklaidos pagalbos“, – tikino sostinės policijos atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius