Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į laisvę kalinį ištraukti žadėjęs S.Aukškalnis nesulaukė LAT malonės

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) išnagrinėjo nuteistojo buvusio Pravieniškių valstybės įmonės prie pataisos namų Vilniaus filialo direktoriaus pavaduotojo Sigito Aukškalnio ir jo gynėjo kasacinius skundus dėl Vilniaus apygardos teismo 2015 m. spalio 2 d. nuosprendžio, ketvirtadienį praneša Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).
Konstitucinis Teismas pradėjo nagrinėti bylą pagal prezidentės prašymą ištirti Vyriausybės nutarimą
Asociatyvi iliustracija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

LAT sprendimu, kuris yra galutinis ir neskundžiamas, Pravieniškių valstybės įmonės prie pataisos namų Vilniaus filialo direktoriaus pavaduotojas pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu. Jam skirta laisvės atėmimo bausmė trejiems metams ir jos vykdymas atidėtas dvejiems metams.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai kartu su Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorais, padedami Kalėjimų departamento Vidaus tyrimų skyriaus darbuotojų, surinko įrodymų, kad minėtas valstybės įmonės darbuotojas reikalavo iš kalinčio asmens 45 000 litų (daugiau kaip 13 000 eurų) už sprendimą dėl lygtinio paleidimo iš įkalinimo vietos.

Prekyba poveikiu įtariamas S.Aukškalnis buvo sulaikytas, kai per kelis kartus paėmė dalį reikalautos sumos – 20 000 litų (beveik 5 800 eurų).

Šiais metais teismai jau priėmė apkaltinamuosius sprendimus 51 STT pareigūnų tirtoje byloje. Nuteisti 97 asmenys, kaltinti kyšininkavimu, piktnaudžiavimu tarnyba, prekyba poveikiu ir kitais korupcinio pobūdžio nusikaltimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius