Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 11 /14:24

Paauglio žiaurumas: savo močiutę nužudė, nes ši priekaištavo dėl prastų pažymių

Gruodžio 11 d. Kauno apygardos teisme imta nagrinėti garbaus amžiaus moters nužudymo byla. Į teisiamųjų suolą sėdo septyniolikmetis paauglys, kaltinamas užmušęs savo paties močiutę. Nepilnamečio agresijos priepuolį sukėlė senolės priekaištai dėl suprastėjusių anūko pažymių mokykloje. Nužudęs artimąją, vaikinas ją perrengė ir apvogė.
Nepilnametis teisme
Nepilnametis teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip nurodoma kaltinamajame akte, kaltinamasis O.B. 2016 m. gruodžio 15 d. savo namuose – bute Kauno J.Borutos gatvėje, kambaryje, kuriame buvo vykdomas remontas, supykęs ant savo septyniasdešimtmetės močiutės ir globėjos už priekaištus jam dėl suprastėjusio mokymosi, tyčia vieną kartą ją pastūmė rankomis į krūtinės sritį, dėl to ši prarado pusiausvyrą, galva trenkėsi į sienos kampą ir parkrito, dar galva atsitrenkdama į kėdę.

Močiutei bandant atsistoti, jis dar kartą ją pastūmė rankomis į nugarą, dėl to ši vėl prarado pusiausvyrą ir krito, galva atsitrenkdama į ant grindų buvusį įrankį – elektrinį suktuvą.

Be to, jis siekdamas neteisėtai įgyti savo močiutės banko mokėjimo kortelę, užvaldyti jos pinigus, laikomus šiame banke, paėmęs iš virtuvės medinę taburetę, sudavė ja ne mažiau kaip tris smūgius lovoje gulinčiai močiutei į galvą, pataikydamas į galvos kairę pusę, pakaušį bei dešinę plaštaką, kuria ji dengėsi nuo jo suduodamų smūgių, ir ši netrukus įvykio vietoje mirė.

Tuomet jis iš rankinėje buvusios močiutės piniginės paėmė jos banko kortelę ir lapelį su šios kortelės PIN kodu, įsidėjo šiuos daiktus į kišenę ir, perrengęs sužalotą močiutę kitais drabužiais, iš buto išėjo, o vėliau per du kartus iš močiutės banko sąskaitos nuėmė po 500 eurų, t. y. iš viso 1000 eurų.

O.B. kaltinamas savo artimo giminaičio nužudymu dėl savanaudiškų paskatų, sunkaus savo artimo giminaičio sveikatos sutrikdymo, sukčiavimo, mokėjimo kortelės pagrobimo.

Anksčiau kaltinamasis moksleivis nebuvo teistas, tačiau jo vardu buvo pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl gaisrų sukėlimo. Vienas kilo toje pačioje įvykio vietoje, kitas – pas kaimynę.

Iškart po to, kai nužudytosios kūnas šių metų sausį buvo rastas, policija pranešė, jog sulaikytas nepilnametis anūkas buvo neblaivus (0,84 prom.). Kartu su juo buvo sulaikytas ir dar vienas, anksčiau ne kartą teistas 33-ejų metų vyras, tačiau įtarimai jam buvo panaikinti.

Manoma, kad paauglys prieš močiutę galėjo smurtauti ne kartą. Tikėtina, jog 2016 m. spalį tame pačiame bute, kuriame jie kartu gyveno, kilęs gaisras taip pat buvo sukeltas maištaujančio jos vaikaičio. Tuomet nustatyta, jog kilusios ugnies priežastis – pašalinis šaltinis. Tiesa, dar būdama gyva moteris draugėms apie smurtaujantį prieš ją O.B. neužsiminė – apie anūką atsiliepdavo tik gerai. Teigdavo, jog susižalojo pati, o gaisras kilo dėl netvarkingo elektros lizdo.

Nužudyta moteris buvo atrasta po to, kai jos pasigedo giminaičiai. Būtent 16-metis ir atrakino buto duris, įleido giminaičius į vidų.

Nužudymo įrankis – buitinis daiktas, kėdė. Iškart po to, kai šių metų sausio 16 d. kūnas buvo rastas, teisėsaugos pareigūnai teigė, jog pats nužudymas įvykdytas maždaug prieš parą.

Dar anksčiau bylos prokuroras Darius Jakutis 15min buvo minėjęs, kad iš pradžių kaltinamasis anūkas neigė savo kaltę, vėliau, apklausos metu, prisipažino. Motyvas – turtinis.

Šioje byloje pareikštas ir nukentėjusiosios civilinis ieškinys. Nukentėjusieji pareiškė prašymą bylą nagrinėti už uždarų durų. Pasak jų, tai – šeimos tragedija, tad jie nenori, kad asmeninės detalės būtų analizuojamos viešai visų. To paties pageidavo ir kaltinamasis. Teisėjų kolegija nusprendė bylą toliau nagrinėti ne viešuose teismo posėdžiuose.

Kaip anksčiau skelbė 15min, kaltinamojo mama mirė maždaug prieš dešimtmetį, kai jam tebuvo penkeri. Tėvas nebuvo žinomas. Tad augo jis su seneliais. Senelis, nužudytosios vyras, mirė 2016 m., apie pusmetį iki nužudymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius