Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangoje dingo vienintelis toks Lietuvoje BMW: pasaulyje jų 700, vertė, kuri dar kils – 110 tūkst. eurų

Vasarą Palanga sutraukia ne tik minias poilsiautojų, bet ir jų turto ištroškusių vagių: kone kasdien dingsta elektriniai paspirtukai, dviračiai, automobiliai. Šįkart nugvelbta ypatinga transporto priemonė – vienintelis Lietuvoje registruotas itin prabangus BMW. Tokių pasaulyje, kaip teigia savininkas, yra tik 700.
Palangoje pavogtas vienintelis toks BMW Lietuvoje
Palangoje pavogtas vienintelis toks BMW Lietuvoje / Mariaus Kizelevičiaus nuotr.

Kaip skelbia Klaipėdos apskrities policija, liepos 18 dieną apie 02.07 valandą nakties pastebėta, kad Palangos Žemaičių gatvėje iš daugiabučio namo kiemo pavogtas automobilis BMW. Savininkai nurodė patyrę 110 tūkst. eurų žalą.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl didelės vertės svetimo turto pagrobimo. Už tai gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

„Investor Seer“ – tai išskirtinis verslo klubas, kurį sudaro sėkmingai veikiančių verslų vadovai, savininkai, investuotojai ir pardavėjai.

Internete ėmė sklisti pavogto BMW savininko prašymas: „2020-07-17 tarp 10 ryto ir 2 valandos nakties Palangoje buvo pavogtas „BMW M4 gts“. Automobilis apklijuotas „Investor seer“ klubo lipdukais, yra vienintelis toks registruotas Lietuvoje. Jei pastebėjote automobilį, judantį nurodytu metu, prašau jūsų susisiekti su manimi (feisbuko vartotoju Mariumi Kingu – aut. past.) arba informuoti Palangos policiją 862057102 arba tiesiog 112“.

15min žurnalistei šeštadienio rytą pavyko susisiekti su pranešimo autoriumi Mariumi Kizelevičiumi. Jis papasakojo, kad išskirtinis 2016 metais pagamintas BMW priklauso įmonei „Pranasas“, kurios direktorius jis pats yra.

„„Investor seer“ – tai verslo klubas, kurio nariai, jei yra aktyvūs, gali pasivažinėti su geromis mašinomis. Įsigijome šį BMW Lietuvoje vos prieš keletą mėnesių, parvežtas iš Amerikos. Tai kolekcinis automobilis, nes tokių BMW pasaulyje – tik 700“, – teigė M.Kizelevičius.

Anot jo, už automobilį buvo sumokėti 110 tūkst. eurų, tačiau jo vertė ateityje tik kils – dėl to ir nuspręsta įsigyti būtent tokį.

Mariaus Kizelevičiaus nuotr./Palangoje pavogtas vienintelis toks BMW Lietuvoje
Mariaus Kizelevičiaus nuotr./Palangoje pavogtas vienintelis toks BMW Lietuvoje

„Techniškai jis yra brangesnis, mes jį pigiai nupirkome. Vienintelis toks Lietuvoje, nes „Regitroje“ visi džiaugėsi jį paveiksluodami iš visų pusių, kai ekspertizę darė. Pagal jį dabar darys viską registruojant kitas mašinas, lygins“, – paaiškino M.Kizelevičius, pirmą kartą susidūręs su vagyste.

BMW savininkas paaiškino su šiuo išskirtiniu automobiliu atvažiavęs į šiuo metu Palangoje vykstančias lenktynes – yra vienos komandos svečias. Jis buvo išsinuomojęs butą, automobilis buvo paliktas kieme.

„Neįsivaizduoju, kas toks turi būti pakankamai kvailas, kad pavogtų mašiną, kurios dalys skiriasi nuo kitų įprastų. Gal tokį patį kur nors sudaužytą yra nupirkę. Kažkas sakė, kad degusį tokį yra nupirkęs kažkas aukcione, gal kažkam dalių reikia. Komentaras apie tai buvo feisbuke“, – spėliojo pašnekovas, atvykęs iš Kauno.

Jis patikino, kad jei kas suteiks naudingos informacijos apie vagystę, bus atsilyginta.

15min primena, kad prabangūs BMW Palangoje dingsta arba nukenčia ne pirmą kartą. Štai pernai vidurvasarį, tokiu pat metu, buvo pavogtas prie daugiabučio S.Daukanto gatvėje Palangoje paliktas įmonei priklausęs, 2018 metais pagamintas raudonos spalvos automobilis „BMW M5“. Pavogti ir registracijos dokumentai, išduoti Kanadoje, savininko vairuotojo pažymėjimas, asmens tapatybės kortelė, mobilusis telefonas.

Į išsinuomotas patalpas buvo patekta išlaužus plastikinį langą. Iš jų ir paimti automobilio raktai. Tuomet padaryta panaši žala – 101 tūkst. eurų.

Kaip 15min teigė Palangos policijos komisaras Algirdas Budginas, praėjusių metų BMW vagystė buvo ištirta, vagys surasti, tad, tikėtina, ir šių metų BMW pagrobimo išaiškinimas bus sėkmingas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius