Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangos gelbėtojų vadas apie vagystę iš stoties: „Pridarė velnių“

Išlaužtas langas, ištemptos dešimtis kilogramų sveriančios durys ir pavogta gelbėjimo įranga – su tokia situacija pirmadienio rytą susidūrė neseniai Palangos paplūdimiuose pradėję budėti gelbėtojai. Vandalai jiems ne naujiena – gelbėtojų postai būna apipurkšti dažais, apmėtyti šampano buteliais.
Palanga atidaro sezoną: poilsiautojai laukia žadėto karščio
Vandalai pridarė nuostolių Palangos gelbėtojams. / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Palangos policija pirmadienio rytą gavo Palangos gelbėtojų stoties pranešimą, kad iš gelbėjimo posto išlaužus plastikinį langą ir patekus į vidų pavogtos gelbėjimo priemonės – keturi gelbėjimo ratai, keturios gelbėjimo plūdės, keturios gelbėjimo liemenės ir dveji žiūronai. Taip pat sugadintas plastikinis langas ir žaliuzės. Viso padaryta 1 296 eurų žala.

„Velnių pridarė... Gal pyksta, kad jūra šalta“, – į situaciją su humoru žvelgia Palangos gelbėjimo tarnybos vadas Jonas Pirožnikas.

Anot jo, keistą situaciją viename iš gelbėjimo postų, esančių netoli Palangos tilto, Klaipėdos pusėje, išvydo Palangos komunalinio ūkio darbuotojai.

„Aš nežinojau, kad čia kažkas įvyko, tačiau pradėjau ieškoti kai kurių daiktų, kaip tik paskambino iš komunalinio ūkio ir papasakojo, kad rado posto durys kopose, jas atnešė atgal ir uždėjo. Ėmiau aiškintis, ar durys buvo neužrakintos, bet gelbėtojai jas paliko užrakintas, tačiau langas buvo praviras, įlipo, žaliuzės sukilo. Vandalai kažkokie išnešė, vidury kopų numetė duris. Tai šarvuotos durys, jos sveria kokį 80 kg. Tiesiog, jei uždarant pasuki raktelį tik vieną kartą jos lengviau atsidaro“, – pasakojo J.Pirožnikas.

Tikimasi, jog pavogtus daiktus dar pavyks atrasti. Nebūtų nuostaba, jei jie būtų aptikti konteineriuose ar išmesti kopose.

„Gal užsidėję gelbėjimo ratus po miestą vaikščiojo, numetė kur, gal dar išlįs, gal konteineryje. Na, nebent sodyboj pasikabins. Stebim, gal kas parduoda internete, – kalbėjo J.Pirožnikas. – Mums čia ne naujiena, kaip sakant, kvailelių kasmet pasitaiko. Būna apipurškia, išlaužo postus, butelių palieka. Kad vogtų buvo gal prieš 4-5 metus. Jei pamenate, ant Palangos tilto buvo pakabinti gelbėjio ratai, specialiai pakabinome, jei nutiktų kokia nelaimė nakties metu, bet kur tau, vandalai išnešė, buvo ir policija sugavusi vaikštančius po miestą su ratais“.

Dėl vagystės nuspręsta postuose nepalikti jokios gelbėjimo įrangos, ji po darbo vežama į centrinę gelbėjimo stotį. J.Pirožnikas sako norėjęs palengvinti tarnybą, kad kasryt nereikėtų vežiotis daiktų, tačiau paaiškėjo, jog tai neįmanoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius