-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pas korupcija įtariamus teisėjus STT agentai rado 200 tūkst. eurų grynųjų

Specialiųjų tyrimų tarnyba praneša, kad atlikdami kratas teisėjų, advokatų ir kitų įtariamųjų namuose, iš viso rado ir paėmė 300 tūkst. eurų. Pas teisėjus, įtariamus korupcija, rasta 200 tūkst. eurų grynųjų.
Sulaikyti 8 teisėjai
Sulaikyti 8 teisėjai / 15min montažas

Šiame ikiteisminiame tyrime dėl įvairių korupcinių nusikaltimų įtarimai yra pareikšti 28 asmenims, tarp kurių 8 teisėjai, 5 advokatai, Druskininkų meras, jo padėjėjas ir kiti asmenys. Teismas leido suimti visus 19 asmenų, dėl kurių suėmimo buvo kreiptasi, dar 9 asmenims skirtos kardomosios priemonės – pasižadėjimai neišvykti, nebendrauti su tam tikrais asmenimis ir dokumentų paėmimai.

Kaip praneša STT, trečiadienį buvo atlikti pirminiai procesiniai veiksmai, dalyvaujant daugiau nei šimtui STT, kitų institucijų pareigūnų ir prokurorų, atliktos kratos sulaikytų asmenų darbo bei gyvenamosiose vietose, automobiliuose. Kratų metu pas įtariamuosius rasta ir paimta daugiau nei 300 000 eurų grynųjų pinigų. Iš jų – apie 200 000 eurų grynųjų pinigų rasta pas korupcija įtariamus teisėjus.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, už įvairius palankius teisėjų sprendimus galimai buvo žadėti ir mokėti kyšiai, kurių sumos svyruoja nuo 1000 iki 100 000 eurų.

Atliekant ikiteisminį tyrimą, per dvi dienas STT pareigūnai jau atliko daugiau kaip 40 liudytojų apklausų, iš kurių – daugiau nei 20 teisėjų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja, jį organizuoja ir kontroliuoja trijų specialiųjų Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento bei dviejų Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų grupė.

Teisėjai suėmė teisėjus

15min primena, kad Ketvirtadienį keli Lietuvos teismai leido suimti visus 18 įtariamųjų, dėl kurių kreipėsi prokurorai.

Penktadienį suimtas ir paskutinis įtariamasis - Druskininkų mero Ričardo Malinausko patarėjas Aivaras Kadziauskas.

Suprasti akimirksniu

  • Kyšininkavimu, prekyba poveikiu, papirkimu ir piktnaudžiavimu įtariami 3 Apeliacinio teismo teisėjai (Viktoras Kažys, Konstantinas Gurinas ir Valdimaras Bavėjanas), Aukščiausiojo Teismo teisėjas Egidijus Laužikas, Vilniaus apygardos teismo teisėjas Henrichas Jaglinskis, Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjas Arūnas Kaminskas, Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmų teisėjas Gintaras Čekanauskas, Vilniaus m. apylinkės teismo teisėjas Robertas Rainys.
  • Tarp sulaikytųjų yra ir 5 advokatai: Drąsutis Zagreckas, Romualdas Mikliušas, Giedrė Cimbolienė, Aivaras Surblys, Marius Navickas (praktikuojantis Klaipėdoje).
  • Tyrimo duomenimis, korupcinis teisėjų ir advokatų voratinklis buvo sukurtas dėl suinteresuotiems asmenims palankių teismo sprendimų, teigiama, kad sutartų kyšių sumos galėjo siekti 400 tūkst. eurų.
  • Viena iš konkrečiai paminėtų nešvarių bylų susijusi su garsiojo Vijūnėlės dvaro istorija. STT ketina kreiptis dėl Druskininkų mero Ričardo Malinausko teisinės neliečiamybės panaikinimo, o tuomet įtarimai kyšininkavimu pareikšti jam ir jo patarėjui
  • Generalinis prokuroras sudarė 5 prokurorų grupę, vadovaujančią šiam plataus masto ikiteisminiam tyrimui, į kurį įtraukta bemaž 100 teisėsaugos pareigūnų.

Teisėjus E.Laužiką, V.Kažį, V.Bavėjaną, H.Jaglinskį, K.Guriną, advokatus G.Cimbolienę bei klaipėdietį M.Navicką leista suimti 10 dienų, advokatą A.Surblį – 14 dienų, advokatą D.Zagrecką bei dar tris asmenis – 1 mėnesiui, kitus šešis įtariamuosius – dviems mėnesiams.

Dar aštuoniems ketvirtadienį sulaikytiems įtariamiesiems skirtos kitos kardomosios priemonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius