-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pas nelegalų mėsos perdirbėją pareigūnai rado naminės degtinės ir kanapių

Po balandžio 25 dieną surengto bendro Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato, Šiaulių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos ir Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos patikrinimo, pelną nešti turėjusi kiauliena ir jos gaminiai atsidūrė utilizavimo įmonėje, o  du su šiuo procesu susiję asmenys – areštinėje.
Nelegalus mėsos fabrikas
Nelegalus mėsos fabrikas

Šiaulių apskrities AVPK Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, turėdami informacijos, kad vienoje Šiaulių rajone registruotoje mėsos perdirbimo įmonėje gali būti apgaulingai tvarkoma buhalterinė apskaita ir įmonė į valstybės biudžetą sumoka ne visus mokesčius, pareigūnai surengė įmonės patikrinimą ir atliko jos produkcijos inventorizaciją.

Buvo patikrinta produkcija ne tik pačioje įmonėje, bet Šiaulių mieste esančiuose įmonės prekybos taškuose, atlikta per 20 kratų. Specialistų tyrimui paimti įmonės buhalteriniai dokumentai, kompiuteriai, rasti galimai neapskaityti pinigai.

Dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo pareikšti įtarimai įmonės vadovui ir buhalterei. Nusikalstamą veiklą organizavęs ir ją plėtojęs įmonės vadovas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Nelegalus mėsos fabrikas
Nelegalus mėsos fabrikas

Tyrimo metu nustatytas asmuo, kuris iš tikrintos įmonės be pirkimo dokumentų įsigydavo mėsos bei savo namuose nelegaliai ją perdirbdavo ir realizuodavo Šiaulių apskrityje, valstybei nemokėdamas mokesčių. 45 metų vyras, neturėdamas leidimo šiai veiklai, gamino dešras ir kitokius mėsos gaminius antisanitarinėmis sąlygomis.

Todėl Šiaulių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu visa pas jį rasta kiauliena ir jos gaminiai buvo sunaikinti. Utilizuoti 1600 kg produkcijos perduota UAB-ei „Rietavo veterinarinė sanitarija“.

Nelegalus mėsos fabrikas
Nelegalus mėsos fabrikas

Areštinėje atsidūrusiam mėsos gaminių savininkui dėl neteisėto vertimosi ūkine veikla pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jam gresia dar ir atsakomybė už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti ir neteisėtą naminių stiprių alkoholinių gėrimų laikymą, mat kratos metu jo namuose pareigūnai rado apie 40 litrų „naminukės“ ir 9 paketėlius su augalinės kilmės medžiaga – galimai kanapėmis. Įtarimai dėl šių nusikalstamų veikų bus pareikšti, sulaukus specialistų išvadų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius