Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pavartyčių kaime praeiviams užkliuvo ant žemės dėl girtumo sėdėjęs vyras: mušė, kol užmušė

Šiandien Šiaulių apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus kolegija baudžiamojoje byloje, kurioje Radviliškio rajono gyventojai 56 m. Egidijus Bagdonas ir 20 m. Darius Preisas kaltinami nužudymu dėl chuliganiškų paskatų, viešosios tvarkos pažeidimu, o 28 m. Arūnas Kavaliauskas – tik viešosios tvarkos pažeidimu, išklausė baigiamąsias kalbas. Teismas išėjo priimti sprendimą, kurį numato skelbti jau po Naujųjų.
Žvakutės
Asociatyvi iliustracija / Nerijaus Povilaičio/,,Scanpix” nuotr.

Šioje byloje valstybės kaltinimą palaikanti prokurorė teismo prašė kaltinamuosius pripažinti kaltais ir už padarytas nusikalstamas veikas E.Bagdonui skirti 11 metų, D.Preisui – 9 metų, laisvės atėmimo bausmes, o A.Kavaliauskui – 1 metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant 2 metams. Savo kaltę tik iš dalies pripažino D.Preisas.

Jo gynėja teismo prašė kaltinamajam skirti bausmę, nesusijusią su laisvės atėmimu. E.Bagdono ir A.Kavaliausko gynėjai teismo prašė kaltinamuosius išteisinti.

Bylos duomenimis, du kaltinamieji bendrais veiksmais mirtinai be priežasties sumušė ant žemės sėdėjusį bejėgiškos būklės nuo alkoholio apsvaigusį D.B.

Bylos kaltinamajame akte nurodoma, kad nusikaltimas padarytas 2018 m. lapkričio 20 d. Pavartyčių kaime, Radviliškio rajone. Apie 16.30 val. gatvėje, viešoje vietoje, dėl menkavertės dingsties E.Bagdonas ir D.Preisas bendrais veiksmais sumušė ant žemės sėdėjusį bejėgiškos būklės nuo alkoholio apsvaigusį D.B.

Vyriškis (gim. 1973 m.) griūdamas galva atsitrenkė kelio dangą ir nuo patirtos galvos smegenų traumos netrukus mirė įvykio vietoje, rašoma pirmadienį Šiaulių apygardos teismo paviešintame pranešime.

Tuo pačiu metu buvo sumuštas ir kartu su auka buvęs dar vienas vyras, dėl jo sumušimo kaltinamas ir A.Kavaliauskas.

E.Bagdonas anksčiau teistas už mažamečio seksualinį prievartavimą, A.Kavaliauskas – už viešosios tvarkos pažeidimą.

Teismo posėdis, kuriame numatoma skelbti verdiktą, paskirtas 2021 m. sausio 6 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius