Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pėsčiojo cirkas gatvėje: pargriuvęs prie vilnietės automobilio reikalavo 100 eurų už partrenkimą

Eismo įvykį Vilniuje inscenizavusiam 44 metų vyrui pasipelnyti nepavyko: jo laukia bylos ir už sukčiavimą, ir pavojingą blaškymąsi kelyje.
Vilniaus policija tramdė kirviu mosavusį vyrą
Asociatyvi iliustracija / A.Filipavičiūtės nuotr.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Vilniaus miesto 2-asis policijos komisariatas gavo moters pareiškimą apie galimą sukčiavimą.

Kovo 26 d. apie 7.50 val. Vilniuje, Brolių g., automobilio „Opel Zafira“ vairuotoja, sukdama į dešinę, pastebėjo vyrą, stovėjusį prie šaligatvio. Moteris, norėdama jį praleisti, sustojo, tačiau vyras stovėjo. Tik pradėjusi važiuoti, vairuotoja staiga pastebėjo šešėlį ir pamatė ant žemės gulintį vyrą. Išlipusi iš automobilio, pasiteiravo, kas atsitiko, vyras į tai atsakė, jog ji jį partrenkusi.

Moteris padėjo atsistoti vyrui, kuris už įvykio neįforminimą pareikalavo jai duoti 100 eurų, po to sumą sumažino iki 50 eurų, o dar vėliau ‒ iki 20 eurų. Reikalaudamas pinigų, vyras aiškino, kad įvykį nufilmavusios kameros, todėl ji privalės atsakyti.

Policija paviešino pačios vairuotojos darytą vaizdo ir garso įrašą, kaip rusakalbis praeivis reikalauja pinigų už neva sužalotą sveikatą.

VIDEO: Nufilmuota: vyriškis inscenizavo eismo įvykį ir reikalavo pinigų

Vairuotoja jokio smūgio į automobilį nepajuto, todėl suvokė, kad „nukentėjusysis“ sukčiauja ir apgaule bando išvilioti pinigus. Moteris nesutriko ‒ iškvietė policijos pareigūnus, be to, ji nufilmavo, kaip nepažįstamas vyras iš jos reikalauja pinigų už tariamą eismo įvykį. Įvykio vietoje pareigūnai greitai išsiaiškino, kad automobilio kėbulas nesugadintas ir „nukentėjusysis“ jokių kūno sužalojimų nepatyrė. Įvykio metu nustatyti ir liudytojai, kurie patvirtino vairuotojos nekaltumą ir matė, kaip vyras imitavo eismo įvykį.

Pareigūnai nustatė ir vyro, inscenizavusio eismo įvykį, tapatybę – tai A. S. (gimęs 1974 m.), jam nustatytas ir 1,04 prom. girtumas. Vyras patrauktas administracinėn atsakomybėn už pėsčiųjų ir kitų kelių eismo dalyvių padarytą Kelių eismo taisyklių pažeidimą, sukėlusį pavojingą situaciją (Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso LR ANK 428 str. 2 d.) bei sukčiavimą (Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso LR ANK 108 str.).

Vilniaus apskrities VPK pranešime pareigūnai įspėja, kad už eismo įvykio inscenizavimą ir bandymą neteisėtai pasipelnyti numatyta ne tik administracinė, bet ir baudžiamoji atsakomybė (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str.) ‒ tuomet vyrui grėstų viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 3 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius