Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po vagystės iš Kėdainių „Lidl“ sprukusį vyrą vienas praeivis gaudė, kitas – gynė

Ar pilietiškam liudininkui įmanoma išlaikyti dėl prekių vagystės nuo pardavėjų sprunkantį jauną vyrą, kai policija atvažiuoja tik per pusvalandį, o įtariamasis gatvėje spėja susirasti užtarėjų?
bandymas-sulaikyti-itariamaji-del-lidl-prekiu-vagytes-kedainiuose
Įtariamasis dėl prekių vagystės ir mūru jį užstojęs praeivis (kairėje).

15min pateikia paties įvykio dalyviu tapusio Evaldo feisbuke paviešintą komentarą. Pilietiško vyro filmuotoje medžiagoje, kupinoje keiksmažodžių, užfiksuotas įtariamasis ir jį užstojantis asmuo. Tiesa, liudininko ir policijos versijos apie incidento baigtį kažkodėl išsiskiria.

„Pasidalinsiu. KĖDAINIAI, vakar diena, sekmadienio vakaras, asmuo pavagia daiktus iš LIDL ir bando pasišalinti, nepaklusdamas pardavėjoms. Sulaikau, iškviečiu policiją.

BET... policija atvyko tik po 40 minučių. Aš jo niekaip nenulaikiau. Pasišalino.

Kuo noriu pasidalinti – vienu metu pradėjau filmuoti, nes asmuo nuolat gąsdino, kad man smogs, kad turi peilį. Kokias jis dramas pradėjo daryti...

VIDEO: Bandymas sulaikyti įtariamąjį dėl „Lidl“ prekių vagystės Kėdainiuose

Bet va, netikėtai man vienas praeivis pradėjo... varyti ant manęs. Ko aš čia atseit kabinėjuos, koks čia mano reikalas. Jis, tas praeivis, dirba 15 metų Norvegijoj, ir dėjo ant šios valstybės. Ir vietoj to, kad padėtų man sulaikyti apsivogusį asmenį, jis varė gal 10 min ant manęs ir ant Lietuvos. Gaila.

Kėdainiams labai linkiu susitvarkyti su saugumu. Mielas, bet nesaugus miestas.

Bet tikiu, kad tokio požiūrio bus vis mažiau ir ne kalėjimų logika valdys šalį. O Kėdainiams labai linkiu susitvarkyti su saugumu. Mielas, bet nesaugus miestas“, – įrašą socialiniame tinkle baigė Evaldas.

Savo ruožtu Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pirmadienį 15min informavo, kad pareigūnams atvykus į įvykio vietą, vyrui (gim. 1983 m.), kuris parduotuvėje paimtas prekes prasinešė pro kasas už jas nesusimokėjęs, surašytas administracinio nusižengimo protokolas už smulkią vagystę.

Policijos teigimu, per 34 minutes atvykę ekipažai tuo pačiu metu reagavo į įvykius, kurių metu grėsė realus pavojus žmogaus gyvybei ir sveikatai, tad vagystė „Lidle“ nebuvo prioritetas.

Kauno apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Justina Kazragytė patikslino, kad šiuo atveju patruliai į iškvietimą atvyko per 34 minutes: ekipažai tuo pačiu metu reagavo į įvykius, kurių metu grėsė realus pavojus žmogaus gyvybei ir sveikatai, tad vagystė „Lidle“ nebuvo prioritetas.

„Pareigūnai visuomet siekia kuo greičiau atvykti į įvykio vietą ir suteikti reikiamą pagalbą. Itin dėkojame šiam pilietiškam kėdainiškiui, kuris neliko abejingas matydamas daromą teisės pažeidimą, padėjo sulaikyti asmenį ir jį perdavė pareigūnams“, – teigiama Kauno apskrities policijos pareigūnų vardu.

Policija visuomet dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją bei ragina apie pastebėtus teisės pažeidimus kaskart nedelsiant pranešti pareigūnams bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius