Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Policija atlieka tyrimą dėl galimo išžaginimo: nukentėjusioji teisėsaugai nurodė P.Gražulį

Policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo išžaginimo pagal pranešimą, kuriame minimas Seimo narys Petras Gražulis.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip BNS antradienį sakė Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja, pranešimą apie įvykį policija gavo kovo 25 dieną ir pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 149 straipsnį, numatantį atsakomybę už lytinį santykiavimą su žmogumi prieš jo valią atimant galimybę priešintis.

„Įtarimai kol kas nėra niekam pareikšti ir pareigūnai aiškinasi galimo įvykio visas aplinkybes“, – sakė policijos atstovė.

15min pirmadienio vakarą paskelbė, jog 35-erių metų moteris policijai pranešė kovo 15 dieną buvusi P.Gražulio ir dar vieno 35-erių metų vyro apsvaiginta ir išžaginta Trakų rajone, Vosyliukų kaime esančiame name.

Parlamentaras teigė pirmą kartą išgirdęs apie tokius įtarimus.

„Nieko nežinau, pirmą kartą iš jūsų išgirdau. Ne, policija nieko neklausė. Nieko nežinau, kažkokia durnystė visiška“, – kartojo Seimo narys.

Jei pranešimas apie įvykį pasitvirtintų, teisėsauga iškart negalėtų pareikšti P.Gražuliui įtarimų. Pirmiausia jie turėtų kreiptis į Seimą, kuris spręstų dėl parlamentaro teisinės neliečiamybės.

Pernai generalinis prokuroras Evaldas Pašilis jau kreipėsi į Seimą, prašydamas tą padaryti tyrime dėl galimos korupcijos.

Generalinėje prokuratūroje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo, apgaulingos apskaitos tvarkymo, prekybos poveikiu, dokumento suklastojimo ir papirkimo. Įtarimai šiuo metu pateikti buvusiam „Judex“ direktoriui Rimantui Kičui.

P.Gražulis būtų tapęs antru įtariamuoju, tačiau tąkart Seimo nariai apgynė P.Gražulį nuo kriminalinių kaltinimų korupcija ir neleido panaikinti jo neliečiamybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius