Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija įvardijo sumaišties keliuose priežastį: tai ne prasti orai, o apsnūdę vairuotojai

Sausio 9 d., ketvirtadienį, pirminiais duomenimis, 16-oje eismo įvykių, žuvo vienas žmogus (keleivė), 25 sužeisti, tarp jų – 3 nepilnamečiai. Daugiausia nukentėjo vairuotojų (14). Beveik visi eismo įvykiai įvyko dėl to, kad vairuotojai nesugebėjo įvertinti važiavimo ir meteorologinių sąlygų: esant šlapiai kelio dangai – 9 įvykiai, 6 – apledėjusiuose keliuose.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / LKPT nuotr.

Pirminiais duomenimis, dėl nepasirinkto saugaus važiavimo greičio įvyko pusė įvykių. Užregistruoti 7 atvejai, kai transporto priemonės susidūrė, 6 atvejai – automobilių nuvažiavimai nuo kelio. Pėstieji, pirminiais duomenimis, pateko į 3 įvykius (Panevėžyje, Telšiuose, Vilniaus rajone), 2 iš jų – pėsčiųjų perėjose. Viename eismo įvykyje (Panevėžyje) nukentėjo 5 žmonės. Per parą policijos pareigūnai, pirminiais duomenimis, užregistravo 114 eismo įvykių.

Ketvirtadienio ryte (apie 8.35 val.) Varėnos rajone, Babriškių kaime, kelyje Naujieji Valkininkai–Daugai–Alytus, automobilis „Toyota Sienna“, vairuojamas 48 metų vyro, trenkėsi į automobilio „Audi A6“ šoną, kuris, pirminiais duomenimis, dėl itin slidžios kelio dangos įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą. Per eismo įvykį žuvo „Audi“ 39 metų keleivė, važiavusi galinėje sėdynėje. Sužeisti 4 žmonės: „Audi“ vairavęs 61 metų vyras ir 59 metų keleivė (paguldyta į ligoninę) bei antrojo automobilio vairuotojas ir su juo važiavusi 48-erių moteris.

Po septintos ryto Pasvalio rajone, Kraštų kaime, kelyje Biržai–Raubonys (danga apledėjusi), 73 metų vyro vairuojamas sunkvežimis „Scania P94“, važiuodamas pagrindiniu keliu, atsitrenkė į sankryžoje apsisukimo manevrą dariusį autobusą „SETRA S210“. Sužeistas pastarąją transporto priemonę vairavęs 61 metų vyras.

Apie pusę aštuonių ryto Panevėžyje, Pramonės ir Tiekimo gatvių sankryžoje (danga šlapia), 39 metų moters vairuojamas automobilis „VW Golf“, pirminiais duomenimis, įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „BMW 330D“, kurį vairavo 24 metų vaikinas. Nukentėjo 5 žmonės: abu vairuotojai ir „Golfo“ 3 keleiviai, pustrečių ir 10 metų berniukai bei 11 metų mergaitė. Visi vaikai ir moteris paguldyti į ligoninę.

Po vidurdienio Telšiuose, Birutės gatvėje, automobilį „VW Passat“ vairavęs 41 metų vyras neužtikrino priekaba vežamo krovinio saugumo. Nuo priekabos pradėjusios slysti medžio plokštės kliudė pėsčiųjų taku ėjusią pėsčiąją. Į ligoninę nuvežta nukentėjusi 65 metų moteris, pirminiais duomenimis, jai paskirtas ambulatorinis gydymas.

Popietę Pasvalio rajone, Tetirvinų kaime, automobilis „VW Polo“, vairuojamas 42-ejų vyro, dėl saugaus atstumo nesilaikymo iš šono kliudė ir sužeidė dviračiu važiavusią 69 metų moterį.

Vakare (apie 20.34 val.) Radviliškyje, Šiaulių, Gedimino ir Vytauto Lansbergio-Žemkalnio gatvių sankryžoje (magistralinis kelias A9 Panevėžys–Šiauliai), esant šlapiai kelio dangai, 28 metų vyras, Ukrainos pilietis, vairuodamas automobilį „Dacia Logan“, degant žaliam šviesoforo signalui, suko į kairę, nepraleido tiesiai priešpriešiais važiavusio vilkiko MAN su puspriekabe ir su juo susidūrė. Krovininis automobilis po susidūrimo apvirto. Nukentėjo abu vairuotojai, jie paguldyti į ligoninę.

Lietuvos kelių policijos tarnyba dar kartą atkreipia eismo dalyvių dėmesį ir prašo kelyje elgtis atsakingai. Vairuotojai, įvertinkite važiavimo ir meteorologines sąlygas, važiuokite tik saugiu (ne leistinu) greičiu. Pėstieji, pasirūpinkite savo saugumu ir tamsiuoju paros metu, esant blogam matomumui naudokite šviesą atspindinčius elementus, kad vairuotojai jus galėtų iš anksto pastebėti. Į važiuojamąją kelio dalį pėstieji galite įžengti tik tada, kai visiškai įsitikinate savo saugumu.

Ketvirtadienis šalies keliuose paženklintas vairuotojų neįvertintomis važiavimo sąlygomis, transporto priemonių susidūrimais, nuvažiavimais nuo kelio, pažymima Lietuvos kelių policijos tarnybos atstovų penktadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius