Sportas gyvai

Policija praneša: nustatytas ir apklaustas 15-metės išžaginimu Žvėryne įtariamas nepilnametis

Po atliktų daugybės ikiteisminio tyrimo proceso veiksmų, išanalizavus ir apdorojus labai didelį kiekį informacijos bei vaizdo medžiagos iš mieste įrengtų savivaldybės ir privačių vaizdo stebėjimo sistemų, buvo nustatytas ir apklaustas nepilnametis asmuo, kuris įtariamas Vilniaus mieste, Paribio gatvėje, išžaginęs iš mokyklos namo ėjusią 15-metę.
Seksualinė prievarta
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Kaip praneša policija, teisėsaugos pareigūnai, reaguodami į viešojoje erdvėje skleidžiamą informaciją apie Vilniaus mieste galimai padažnėjusius atvejus, kuomet neva užpuolamos jauno amžiaus merginos, informuoja, kad kriminogeninė situacija mieste yra stabili.

Pastarųjų savaičių įvykiai apie užpultas merginas skirtinguose miesto rajonuose nėra susiję.

Nors nepilnametės išžaginimu įtariamasis asmuo buvo rastas ir apklaustas, ikiteisminis tyrimas tebevyksta.

Jam vadovaujantys Vilniaus apygardos Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai, atsižvelgdami į tai, kad šis ikiteisminis tyrimas susijęs su nepilnamečiais asmenimis daugiau informacijos neteikia, siekiant užtikrinti jų teises į konfidencialumą.

Tąkart policija pranešė, kad vasario 1 dieną, apie 15.40 val., Žvėryno rajone, miško masyve, nepažįstamas vyriškis, panaudojęs fizinę jėgą prieš 15-metę, su ja santykiavo lytiniu būdu prieš jos valią.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nepilnamečio asmens išžaginimo, Baudžiamasis kodeksas už šį nusikaltimą numato laisvės atėmimą nuo trejų iki dešimties metų.

Tyrimą atlieka Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai. Policijos pareigūnai dėkoja gyventojams už aktyvų bendradarbiavimą ir užtikrina, kad skiria ir skirs didelį dėmesį tokio pobūdžio nusikalstamų veikų užkardymui ir prevencijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius