Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijos pareigūno nužudymu įtariamo S.Braso sodyboje šūviai aidėjo ir išvakarėse

Penktadienio rytą šalį sukrėtė policijos pareigūno nužudymas. Mažeikių rajone, į atokų, miškų apsuptyje esantį Birbiliškės kaimą atvykę pareigūnai buvo pasitikti šūvių serija. Vieno pareigūno sužalojimai buvo mirtini. Pats įtariamas šaulys Stasys Brasas, tikėtina, po nusikaltimo sukėlė gaisrą savo namuose ir žuvo liepsnose. Gali būti ir taip, kad padegęs namus jis galėjo atimti sau gyvybę, mat šalia kūno rastas ginklas. Ekspertai dar aiškinasi, ar gaisravietėje rasti S.Braso palaikai.
Stasys Brasas
Pareigūnai mano, kad sudegusiame name rasti įtariamojo Stasio Braso palaikai / 15min montažas

Apie įvykį skaitykite čia: Birbiliškėje vyras nušovė pareigūną ir padegė namą: spėjama, kad įtariamasis žuvo gaisre

Mažeikių rajone tarnyboje nuo šūvių žuvęs pareigūnas – vienas geriausių Lietuvos kinologų

Birbiliškės kaime – vos kelios sodybos. Arčiausiai įtariamo žudiko S.Braso sodybos gyvenanti Loreta 15min pasakojo, kad apie nelaimę suprato tik tuomet, kai pastebėjo gaisrą.

Ji paskambino bendruoju pagalbos telefonu, tačiau specialiosios tarnybos jau buvo informuotos ir skubėjo į įvykio vietą. Tiesa, moteris nė nenujautė, kad gaisras yra tik dalis šio kraupaus nusikaltimo.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Įvykio vietoje

Šūviai – ir išvakarėse

Visgi Birbiliškės gyventoja prisiminė, kad ryte kaimynystėje girdėjo šūvius, bet jų nesureikšmino, kol nepamatė gaisro. Pasak jos, S.Brasas niekada nesakė, kad turi ginklą. Nei girtas, nei blaivus jis juo nemojuodavo. Apie tai kaimynams nėra užsiminusi ir S.Braso žmona.

Tačiau po penktadienio ryto tragedijos kaimynė prisiminė, jog šūvių garsai šioje sodyboje yra aidėję ir anksčiau.

„Anksčiau lyg ir mėgdavo medžioti, esu girdėjusi. Vakar irgi buvo „pykšt pykšt“. Pagalvojau, kad gal baido antis, sprogdina kokias petardas. Šiandien vėl girdėjau porą kartų, bet nepagalvojau, kad kažkas blogo vyksta.

Tik paskui pamačiau, kad dega namas, pradėjo viskas aiškėti, kas ten atsitiko“, – sakė S.Braso kaimynė.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Birbiliškės kaime nušautas pareigūnas
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Birbiliškės kaime nušautas pareigūnas

Kaimynų neterorizavo

Pašnekovė pasakojo, kad S.Brasas su kaimynais nekonfliktavo, niekada nėra grasinęs ar kitaip kėlęs baimę. Tačiau kaimynė atskleidė, kad tarp S.Braso ir jo žmonos ne kartą yra pasitaikę konfliktų.

„Jis gyveno su žmona, bet ji buvo pabėgusi jau prieš tris dienas, nebeiškentė. Jis prieš ją fiziškai nesmurtavo, nemušdavo tikrai, bet naudojo psichologinį smurtą. Žodžiais. Mes, kaimynai, su juo sutardavome. Jokios agresijos prieš mus jis nerodė. Vakar mačiau dar važiuojant jį su mašina.

Policijos departamento nuotr./Stasys Brasas
Policijos departamento nuotr./Stasys Brasas

Jis būdavo, kad užgerdavo. Būdavo, kad savaitę negeria, paskui vėl kelias dienas geria. Anksčiau išvis negerdavo. Neįsivaizduoju, kas jam čia galėjo atsitikti, kad šitaip padarė“, – kalbėjo Loreta.

S.Braso paleista kulka pakirto Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūną, vieną geriausių kinologų Lietuvoje keturiasdešimtmetį Saulių Žymantą. Kartu su juo į įvykį atvykusi pareigūnė buvo sužeista ir šiuo metu yra gydoma ligoninėje.

VIDEO: Mažeikių rajone – pareigūno žūtis: Telšių apskrities policijos vado komentarai iš įvykio vietos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius