Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Policijos receptas: vaistais senjorams nuo telefoninių sukčių gali tapti įspėjamieji lipdukai

Radviliškio rajono policijos pareigūnai, ieškodami naujų prevencinės veiklos formų sukčiavimų srityje, nuo 2015 metų pradeda įgyvendinti akciją, kurios metu ant kompensuojamų vaistų pasų bei telefonų bus klijuojami įspėjamieji lipdukai su informacija „GAL ČIA SUKČIUS? PRANEŠK 112“ ir „ĮTARIATE SUKČIŲ? SKAMBINKITE 112“. Kodėl kompensuojamų vaistų pasai ir telefonai? Pirmasis – pastovus senjorų „palydovas“, kuris padės ne tik pačiam senjorui išlikti budriam, bet ir paskatins senjorų tarpe diskusiją apie tai. O ant telefono užklijuotas lipdukas nuolat primins senjorams, kad ne visada skambinantysis yra sąžiningas žmogus. Tai gali būti ir nedorų kėslų turintis sukčius.
Telefonas su ryškiu lipduku, įspėjančiu apie pavojų
Telefonas su ryškiu lipduku, įspėjančiu apie pavojų / Radviliškio policijos nuotr.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai 2014 metais sulaukė nemažai susirūpinusių gyventojų skambučių ir pranešimų apie jiems paskambinusius telefoninius sukčius. 2014 metais Radviliškio policijos komisariate buvo užregistruotos 66 nusikalstamos veikos sukčiavimų srityje. Iš jų – 19 susijusios su telefoniniais sukčiais, kurių metu iš nukentėjusiųjų asmenų buvo pasisavintos įvairios pinigų sumos.

Atlikus analizę nustatyta, kad dažniausiai nukenčia 79 metų senoliai, kurių absoliuti dauguma yra moterys, paprastai jautresnės kitų nelaimėms, empatiškesnės. Būtent šiais charakterio bruožais ir pasinaudoja sukčiai.

Tam, kad vykdomos priemonės pasiektų tikslinę auditoriją, nuspręsta į pagalbą pasitelkti ir tas įstaigas, kuriose dažniausiai lankosi senyvo amžiaus žmonės.

2015 metų kovo 31 dieną Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Radviliškio rajono policijos komisariato viršininkas Saulius Baltakis kartu su Radviliškio  rajono pirminės sveikatos priežiūros centro direktore Vladislava Keršuliene ir šios įstaigos darbuotojais padėjo šios gražios akcijos pagrindus. Nuo šiol visiems pageidaujantiems ant kompensuojamų vaistų pasų bus klijuojamas lipdukas, kuris įspės apie sukčius. Kaip buvo matyti, senjorus ši akcija ir nustebino, ir nudžiugino. 

Vėliau policijos pareigūnai nuvyko į Šniūraičių kaimą, kur buvo aplankyti keli čia gyvenantys senoliai. Pareigūnai, kalbėdamiesi su gyventojais dar kartą paminėjo, kokie įtaigūs ir klastingi būna sukčiai, kaip jie, pasinaudodami susijaudinusiu ir budrumą praradusiu žmogumi, pasisavina įvairias pinigų sumas. O tam, kad, pakeldami telefono ragelį, senoliai pagalvotų, ar netaps eiline sukčių auka, pareigūnai užklijavo lipdukus, įspėjančius apie tokį pavojų, pasakojama Radviliškio r. PK atstovų paviešintame pranešime. 

Minėta akcija tik prasidėjo ir darbas bus tęsiamas Radviliškio rajono savivaldybės ambulatorijose ir medicinos punktuose, o policijos pareigūnai, lankydamiesi pas gyventojus, įspėjamuosius lipdukus klijuos ant telefonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius