-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš Kalėdas iš Pravieniškių pasišalinęs nuteistasis pagaliau grąžintas „namo“

Bendros Kauno apskrities policijos ir Kalėjimų departamento pareigūnų operacijos metu sulaikytas nuo teisėsaugos besislapstęs nuteistasis, kurio slapstymosi motyvą galima numanyti – kitoje jo atžvilgiu tiriamoje byloje uteniškiui gali grėsti iki 15 metų nelaisvės.
Kalinių perkėlimas Pravieniškių pataisos namuose
Pravieniškių pataisos namuose / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Vasario 19 d., po intensyvių paieškos veiksmų, apie 22.00 val., Kauno r., Užliedžių seniūnijoje esančiuose soduose, buvo sulaikytas dar praėjusiais metais iš trumpalaikės išvykos į pataisos namus negrįžęs nuteistasis (gim. 1981 m.).

Nors vyras intensyviai slapstėsi, nuolat keitė gyvenamąsias vietas, netgi bandė išvykti į užsienį, tačiau nesėkmingai, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, vykdantys asmenų paieškas, glaudžiai bendradarbiaudami su Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnais, nustatė galimą šio asmens buvimo vietą ir sulaikė jį.

38 m. vyras, atlikdamas laisvės atėmimo bausmę, numatytą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – LR BK) 145 str. 2 d. (dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimas) Pravieniškių pataisos namų-atvirojoje kolonijoje laikotarpiu nuo 2019 m. gruodžio 18 d. iki 21 d. buvo išleistas į trumpalaikę išvyką, tačiau nesugrįžo.

Paieškos metu Kauno apygardos teismas nutarė paskirti šiam vyrui suėmimą kitoje byloje, kurioje jam pareikšti įtarimai dėl narkotikų.

Nesugrįžus laiku, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 242 str. (dėl vengimo atlikti arešto, laisvės atėmimo bausmę arba sugrįžti į kardomojo kalinimo vietą). Paieškos metu Kauno apygardos teismas priėmė nutartį paskirti vyrui kardomąją priemonę – suėmimą, kitoje byloje, kurioje jam pareikšti įtarimai dėl nusikalstamos veikos, numatytos LR BK 260 str. (dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu). Vyrui gresia laisvės atėmimas iki penkiolikos metų.

Artimiausiu metu bus kreipiamasi į Teismą dėl kardomosios priemonės skyrimo.

Į pataisos namus iš trumpalaikės išvykos negrįžo nuteistasis, prieš didžiąsias 2019-ųjų metų šventes buvo skelbęs Kalėjimų departamentas.

2019-12-21 apie 11.00 val. į Pravieniškių pataisos-namų atvirą koloniją iš trumpalaikės išvykos į namus nesugrįžo nuteistasis, kuriam suteikta teisė vykti be sargybos ar palydos.

Nuteistasis, vienus metus atliekantis bausmę už nesunkų nusikaltimą, buvo išleistas trims paroms į namus Utenoje. Teisė vykti be sargybos ar palydovo suteikta 2019 rugsėjo mėn., dirbo vienoje iš įmonių. Iki bausmės pabaigos jam buvo likę 2 mėnesiai. Bausmės atlikimo metu nuteistasis neturėjo nei drausminių nuobaudų, nei paskatinimų.

Apie įvykį informuota policija, pradėta nuteistojo paieška.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vengimo atlikti arešto, laisvės atėmimo bausmę arba sugrįžti į kardomojo kalinimo vietą bei tarnybinis patikrinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius