Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš patekdamas už grotų „STT agentas“ M.K.Naujanis glaudėsi Seimo darbuotojo bute

Vilniaus ir Kauno savivaldybių darbuotojų mulkinimu išgarsėjęs Mindaugas Kazimieras Naujanis pernai „užsidirbo“ 6-ąjį teistumą, garantavusį jam „kelialapį“ už grotų. Jaunuolis teikė apeliacinį skundą, tačiau šis buvo atmestas. 2019 m. sausio 27 d. „STT agentas“ buvo suimtas, o iki tol, kaip išsiaiškino 15min, glaudėsi Seimo darbuotojui priklausančiame bute. Šis teigia nuomininko istorijos nežinojęs.
Mindaugas Kazimieras Naujanis
Mindaugas Kazimieras Naujanis / Aliaus Koroliovo / 15min nuotr.

„Ne kartą jūsų aprašytas M.K.Naujanis nuo 2019 m. sausio 1 d. buvo išsinuomojęs būstą pas Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto biure patarėju dirbantį N. Būstas, kuriame pats N. negyvena, yra Šeimyniškių gatvėje. Apie tai, kad šalia gyvens toks nuomininkas, aplinkiniai žmonės sužinojo tik po probacijos tarnybos pareigūnų vėlyvo apsilankymo. Tuomet M.K.Naujanio jie namuose nerado. Jis retai būdavo namuose“, – tokią informaciją pateikė į 15min redakciją besikreipęs vilnietis.

Jis negalėjo atsakyti, kokie santykiai sieja M.K.Naujanį ir Seimo darbuotoją, ar jie tarpusavyje buvo iki tol pažįstami.

„Būtų keista, kad vieno Seimo komiteto biuro darbuotojas neišsiaiškintų, kam jis ruošiasi nuomoti savo butą. M.K.Naujanis gyveno jame neilgai – gal porą savaičių. Šiuo metu nebegyvena“, – teigė vilnietis.

Nežinojo, kam nuomojo

15min susisiekė su Seimo darbuotoju, kuris patikino nežinojęs, kokiam asmeniui nuomojo jam priklausantį būstą.

„Jei būčiau žinojęs, nebūčiau nuomojęs. M.K.Naujanis, kurio iki tol nepažinojau, man priklausančiame bute gyveno nuo 2019 m. sausio 1 d. Tris savaites. Tuomet nutraukiau nuomos sutartį. Kokia priežastis? Tiesiog. Iki šiandien nežinojau apie jo teistumus. Buvau patalpinęs internete skelbimą, jis jį susirado, kreipėsi. Manęs neapgavo, susimokėjo, taikiai išsiskyrėme. Ačiū, kad pranešėte. Kitą kartą pasidomėsiu, kam nuomoju būstą“, – žadėjo Seimo darbuotojas.

Laukia Pravieniškių pataisos namai

15min primena, kad pernai liepos 11 dieną Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmuose paskelbtas nuosprendis 21-erių Žiežmarių gyventojui M.K.Naujaniui, kuris buvo kaltinamas smurtavęs prieš savo motiną. Šeštą kartą prieš teismą stojusiam jaunuoliui skirta galutinė su ankstesniais nuosprendžiais subendrinta 1 m. ir 11 mėn. laisvės atėmimo bausmė bei 376 eurų dydžio bauda.

„Išnagrinėjus bylą matyti, kad M.K.Naujanio daromi nusikaltimai nuolat sunkėja, jų mastai vis didėja. Nors teismų skiriamos bausmės griežtėjo, tačiau tai nesustabdė kaltinamojo nuo naujų nusikaltimų darymo, todėl manytina, kad bausmės tikslai gali būti pasiekti tik paskyrus realią laisvės atėmimo bausmę“, – liepą tvirtino bylą išnagrinėjęs Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmų teisėjas Arūnas Purvainis.

Byloje buvo nustatyta, kad M.K.Naujanis 2018 metų kovo 27 dieną namuose, esančiuose Žiežmariuose, Kėdainių rajone, tyčia panaudojo fizinį smurtą prieš savo motiną. Jis sudavė ne mažiau 4 smūgius motinai į įvairias kūno vietas, net spyrė keliu į krūtinę. Dėl šių veiksmų jai buvo nežymiai sutrikdyta sveikata.

Po šių įvykių M.K.Naujanis buvo įpareigotas gyventi skyriumi nuo nukentėjusiosios. Dar viena jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Generalinės prokuratūros atstovų teigimu, jis galėjo keliauti po Lietuvą ir apsistoti kitame mieste.

Liepą išgirdęs teismo sprendimą, M.K.Naujanis jį apskundė, tačiau šių metų sausio 8 d. Kauno apygardos teismas apeliacinį skundą atmetė.

Sausio 27 d. nuteistasis M.K.Naujanis buvo sulaikytas ir uždarytas į Šiaulių tardymo izoliatorių.

„Sausio 27 d. nuteistasis M.K.Naujanis buvo sulaikytas ir uždarytas į Šiaulių tardymo izoliatorių. Artimiausiu metu jis bus perkeltas kalėti į Pravieniškių pataisos namus. Jam skirta vienerių metų ir vienuolikos mėnesių nelaisvės bausmė“, – tai, kad šis asmuo galiausiai atsidūrė už grotų, 15min informavo Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Izabelė Bočkienė.

Anksčiau teistas penkis kartus

M.K.Naujanis anksčiau buvo teistas už turto sugadinimą ir sunaikinimą, žiaurų elgesį su gyvūnais, sukčiavimą, valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens vardo pasisavinimą, dokumentų suklastojimą ir disponavimą suklastotu dokumentu.

Labiausiai jis pagarsėjo tuo, kad, apsimetęs STT agentu, neva eksperimentiniais tikslais, pagrobė Kauno ir Vilniaus savivaldybių tarnybinius automobilius ir kėsinosi apiplėšti pažįstamą medikę, gyvenančią kaimynystėje.

Labiausiai jis pagarsėjo, kai apsimetęs STT agentu pagrobė Kauno ir Vilniaus savivaldybių tarnybinius automobiliu, taip pat dėl planų panaudoti „tiesos serumą“.

Tam jis žadėjo panaudoti „tiesos serumą“. Pernai gegužę buvo skelbiamas teismo nuosprendis. Vis dėlto, nors ir kaltas, apsukrus jaunuolis tuomet belangės išvengė. „STT agentui“ paskirta kalėti trejus metus ir du mėnesius, bausmės vykdymą atidedant trejiems metams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius