Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

R.Ačo advokatas J.Petreikis: įrodymų nėra, tik nuotraukos

Buvęs įtakingas politikas, o dabar verslininkas Remigijus Ačas, nuteistas pinigine bauda už pasikėsinimą tenkinti lytinę aistrą su nepilnamečiu, tikina esąs nekaltas. Politikas savo poziciją išdėstė „Facebook“, tačiau vėliau įrašą ištrynė. Tuo tarpu jo advokatas Jurius Petreikis teigia, kad jo klientas nuteistas remiantis telefono žinutėmis, kurių nėra – prokuratūra ir teismas matė tik jų nuotraukas.
Remigijus Ačas ir advokatas Jurius Petreikis
Remigijus Ačas ir advokatas Jurius Petreikis / 15min nuotr.

Daugiau skaitykite: Už tai, kad siekė sekso už pinigus su nepilnamečiu, nuteistas R.Ačas pasiteisino, o paskui ištrynė savo įrašą.

R.Ačas: byla dar nebaigta

Žiniasklaidai paviešinus, kad už pasikėsinimą tenkinti lytinę aistrą su nepilnamečiu nuteistas buvęs parlamentaras Remigijus Ačas, jis pats teigia šio fakto nepripažįstantis ir pabrėžė, jog byla dar nebaigta, o šia istorija bandoma užglaistyti buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus skandalą.

Prisimindamas ankstesnes bylas, į kurias buvo įtrauktas, R.Ačas penktadienį feisbuke paskelbė, kad buvo „suorganizuota ale tokia žinutė“, kurios pagrindu buvo sekamas apie pusantrų metų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Remigijus Ačas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Remigijus Ačas

„Prieš dvejus metus buvo atlikta krata ofise ir namuose, paimti darbinis ir nuosavas telefonas. Jokių žinučių nei telefonuose, nei telefono kietajame diske nebuvo rasta“, – feisbuke penktadienį paskelbė R.Ačas.

Pasak buvusio Seimo nario, byla dar nėra baigta, kovo 27 dieną jos imsis Aukščiausias teismas.

„Tai, manau, spaudimas ir Aukščiausiam Teismui“, – rašė R.Ačas.

Savo paskyroje jis taip pat sakė teisme nepripažinęs kaltinimų.

„Neprisipažinau, čia žurnalisto rašinėjimai“, – teigė buvęs parlamentaras.

Jo teigimu, telefono išklotinėse „nieko nebuvo rasta“, o vaikinas, kurio pagrindu buvo pradėtas tyrimas, savo telefono kortelę prieš kreipdamasis į policiją sunaikino.

„Advokato pagalba buvo pateikti atsakymai iš Ryšių reguliavimo tarnybos. Į visus tuos faktus teismas nekreipė dėmesio. Todėl medžiaga atsidūrė Aukščiausiame teisme. Šią naktį paleistas straipsnis yra specialiai, nes kovo 10 dieną prasideda Seimo sesija, reikia slopinti K.Bartoševičiaus skandalą“, – rašė R.Ačas, klausdamas, ar kas nors imsis tyrimo dėl bylos medžiagos nutekinimo.

Tiesa, po kelių valandų jis įrašą ištrynė, o TV3 žurnalistams nurodė nieko nekomentuosiąs, esą į visus klausimus atsakys jo advokatas.

Advokatas kvestionuoja įrodymus

R.Ačo advokatas Jurius Petreikis BNS teigė, kad jo ginamasis nepripažįsta nei vykdęs nusikaltimą, nei siuntęs žinutes nepilnamečiui.

„Nepripažino nei nusikaltimo, nei siuntimo“, – teigė gynėjas.

Byloje yra tik žinučių nuotraukos, pačių žinučių nei prokuratūra, nei teismas nematė – matė nuotraukas.

Anot jo, siųstų žinučių nematė niekas – nei tyrėjai, nei prokuratūra, nei teismas. Byloje figūruoja tik nuotraukos, kuriose tos žinutės užfiksuotos.

15min nuotr./Jurius Petreikis
15min nuotr./Jurius Petreikis

„Kriminalistai, bandydami rasti kokios nors tyrimui reikšmingos informacijos, jos nerado. Bandėm paklausti, gal pas žinučių siuntėją galima įsitikinti, kad jos buvo gautos. Paaiškėjo, kad gavėjas išmetęs kortelę, sunaikinęs ją, – sakė J.Petreikis. – Byloje yra tik žinučių nuotraukos, pačių žinučių nei prokuratūra, nei teismas nematė – matė nuotraukas“.

Advokatas teigė teismui pateikę Ryšių reguliavimo tarnybos raštą, kuriame nurodoma, kad yra techninės galimybės sumanipuliuoti žinutėmis, tai yra asmuo gali gauti žinutę iš siuntėjo, kuris jos nesiuntė.

„Per kitur galima siuntinėti. Pateikėm įrodymą, kad pas mane telefone yra žinutė iš žmogaus, kuris man nesiuntė“, – teigė advokatas.

Tose žinutėse užfiksuota, jog R.Ačas siūlė masturbuoti 17-metį ir žadėjo už tai sumokėti 100 eurų.

Paauglys taip pat liudijo, kad R.Ačas tai siūlė ir pasikvietęs jį į butą, kuriame vaišino alkoholiniais gėrimais, tačiau jis nesutikęs.

Kelia prielaidą, jog bandė pasipelnyti

J.Petreikis kelia prielaidą, jog minėtas nepilnametis asmuo siekė pasipelnyti iš R.Ačo. Keletas vaikinų, anot gynėjo, 2019 metais buvo nusamdyti atlikti lauko darbus.

„Galimai jaunuoliai pamatė, kad jis turtingas žmogus, yra direktorius įmonės, važinėja geromis mašinomis, galbūt turėjo interesų“, – sakė advokatas.

Teismas skyrė baudą

Portalas „Delfi“ penktadienį paskelbė, kad R.Ačas nuteistas už pasikėsinimą tenkinti lytinę aistrą su nepilnamečiu, teismas jam skyrė 5 tūkst. eurų baudą.

Pasak portalo, dviejų instancijų teismai konstatavo, kad šis nusikaltimas yra įrodytas neginčijamais duomenimis.

Nuosprendis jau yra įsiteisėjęs, tačiau apskųstas Aukščiausiajam Teismui.

Praeityje garsus politikas

R.Ačas 2003 metais buvo tuometinio prezidento R.Pakso, vėliau pašalinto per apkaltą, patarėju nacionalinio saugumo klausimais, 2004–2011 metais kaip partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys buvo išrinktas į Seimą.

2011–2012 metais jis ėjo Raseinių rajono mero pareigas. R.Ačas, pasitraukęs iš „tvarkiečių“ gretų, mero rinkimuose nesėkmingai kandidatavo kaip rinkimų komiteto „Tavo Raseiniai“ atstovas.

Raseinių administracijos direktoriumi R.Ačas paskirtas 2016 metų gruodį, kai baigė savo, kaip Seimo nario, kadenciją.

Šiaulių apygardos teisme nagrinėjama dar viena baudžiamoji byla, kurioje R.Ačas, kaip buvęs Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktorius, yra kaltinamas piktnaudžiavimu, sukurstymu iššvaistyti svetimą turtą bei apgaulingu apskaitos tvarkymu.

Nuo 2019 m. R.Ačas yra UAB „Saulės kopos“ direktorius. Ši bendrovė sostinėje ir kitur įgyvendina nekilnojamojo turto projektus.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius