-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

17-metė atsidūrė reanimacijoje, parūkiusi sesers draugo „žolės“

Šiaulių apygardos teismo nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje, kurioje 22 metų šiaulietis Aivaras S. kaltinamas neteisėtu narkotinių ar psichotropinių medžiagų įgijimu, gabenimu, laikymu ir platinimu nepilnamečiui, išklausyti proceso dalyviai, pasakytos baigiamosios kalbos. Teisme jaunas vyras kaltę pripažino visiškai. Sprendimą šioje byloje teismas numato skelbti kovą.
Mergina ant žolės
Asociatyvi iliustracija: mergina ant žolės / 123RF.com nuotr.

Bylos duomenimis, nusikaltimas galėjo būti padarytas praėjusiųjų metų kovo 14 dieną, Radviliškyje, kai Aivaras S. savo draugės nepilnametei seseriai davė vartoti narkotines medžiagas – kanapes.

Šiauliečiui taip pat buvo pareikšti kaltinimai, kad jis 2020 metų gegužę, Šiaulių mieste, tiksliai nenustatytoje vietoje, iš tiksliai nenustatyto asmens už 40 eurų nusipirko 2,237 gramo narkotinės medžiagos – kanapių, kurias automobiliu gabeno į Radviliškį.

Nukentėjusios nepilnametės versija: ji savo sesers draugo Aivaro prašiusi, kad šis už 10 eurų jai nupirktų alkoholio, bet vaikinas už tą sumą padavė jai patraukti dūmo.

Teisme kaltinamasis kaltu prisipažino visiškai. Vaikinas teigė, jog lemtingąją dieną, kai jis lauke rūkė vadinamą žolę, nepilnametė pati paprašiusi duoti ir jai patraukti dūmo. Neilgai trukus mergina pasijuto blogai ir greitosios pagalbos buvo išvežta ir paguldyta į Šiaulių ligoninės Vaikų reanimacijos skyrių. Kaltinamasis teigė žinojęs, kad mergina yra nepilnametė, tačiau ši esą jį įkalbėjusi duoti jai parūkyti.

Kaltinamasis tikino, jog už tai iš nepilnametės jokių pinigų nepaėmė. Vaikinas dievagojosi, kad tą dieną pats buvo parūkęs žolės ir nesuvokė, kas vyksta.

Teisme Aivaras S. labai gailėjosi, kad įsivėlė į tokį nusikaltimą, visų atsiprašė ir pasižadėjo daugiau nedaryti nusikaltimų.

Šioje byloje valstybės kaltinimą palaikantis prokuroras prašė atkreipti dėmesį į nepilnametės duotus parodymus, kuriuose nurodoma, jog įvykio metu ji savo sesers draugo Aivaro prašiusi, kad šis už 10 eurų jai nupirktų alkoholio, bet vaikinas už tą sumą padavęs jai patraukti dūmo.

Prokuroras teismo prašė šiaulietį pripažinti kaltu ir už padarytas nusikalstamas veikas paskirti jam bausmę – laisvės atėmimą 3 metams 6 mėnesiam, bausmę paskiriant atlikti pataisos namuose.

Jaunas teisiamasis pats augina mažamečius vaikus, darbdavio charakterizuojamas teigiamai, jis atgailauja ir atsiprašo, tačiau prokurorė siūlo skirti jam realią 3,5 metų nelaisvę.

Kaltinamojo gynėja teigė, kad jos ginamasis yra jaunas, turi darbą, augina du mažamečius vaikus, darbdavio charakterizuojamas teigiamai. Anot advokatės, izoliuoti kaltinamąjį nuo visuomenės – būtų neproporcinga bausmė. Gynėja teismo prašė teisiamajam skirti švelnesnę bausmę – baudą, areštą, bet ne laisvės atėmimo bausmę, pažymima Šiaulių apygardos teismo pirmadienį paviešintame pranešime.

Kitas teismo posėdis, kurio metu numatytas nuosprendžio skelbimas, turėtų vykti kovo 10 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius