-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Reidas Vilniuje: australiškos teisės ir vaiką į ligoninę girtas vežęs tėvas

Sekmadienio rytą Vilniaus Jeruzalės g., prie Santariškių žiedo, surengtas Vilniaus apskrities policijos reidas. Nors ankstesnių šio savaitgalio reidų sostinėje metu džiaugtasi tuo, kad nepričiuptas nė vienas girtas vairuotojas, šventą dieną jų įkliuvo jau du.
Rytinis reidas Vilniaus Jeruzalės gatvėje
Rytinis reidas Vilniaus Jeruzalės gatvėje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pirmasis policijos akiratin pakliuvo „Audi A6“ vairuotojas, kuris į alkotesterį įpūtė 1,31 prom. alkoholio.

Programuotoju dirbantis vyras teigė skubantis į ligoninę – medikų pagalbos prireikė jo vaikui. Kartu automobilyje sėdėjo ir vairuotojo žmona.

Tolimesne šeimos kelione į gydymo įstaigą teko pasirūpinti policijos pareigūnams – būtent jie nuvežė moterį ir jos atžalą pas gydytojus.

Taip pat patruliai sustabdė „Citroen ZX“, kurio valdytojas neturėjo teisės vairuoti automobilio. Vairuotojo pažymėjimą jis buvo praradęs prieš metus. Ir prarado jį dėl to, kad prie vairo sėdo būdamas neblaivus.

Vairuotojo pasiteisinime taip pat nuskambėjo ligoninės pavadinimas. Vyras teigė į gydymo įstaigą važiavęs lankyti naktį paguldyto savo tėvo.

Reido metu taip pat įkliuvo „Renault Megane“ vairavusi moteris, kuri patruliams pateikė ne lietuvišką, ne tarptautinį, o nacionalinį Australijos vairuotojo pažymėjimą. Šis mūsų šalyje negalioja. Tiesa, deklaruota jos gyvenamoji vieta – visai ne tolimojoje šalyje, o Lietuvoje.

Parvairuoti moters automobilį atvyko draugas.

Sekmadienio rytą pričiuptas ir dar vienas neblaivus vairuotojas. „Ford Focus“ valdytojui užfiksuotas 1,04 prom. girtumas. Vyras pasiteisinimo dėl savo neatsakingo poelgio nepateikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius