-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekso verslo intrigos: apgautą kelmiškę prostitucijos apmokiusi klaipėdietė tikina pati buvusi išnaudojama

Darbo ieškojusi sunkiai besiverčianti jauna kelmiškė įkliuvo į prostitucijos žabangas. Suviliojęs darbo pasiūlymu Klaipėdoje pažįstamas vyras ją atsivežė iš Kelmės ir pardavė, o du ją įsigiję vyrai privertė verstis prostitucija. Byloje figūruoja ir dar viena moteris, apmokiusi į žabangas įkliuvusią merginą sekso paslaugų verslo gudrybių. Tiesa, į teisiamųjų suolą sėdusi Vaiva tikina pati tapusi auka ir vyro buvusi verčiama pardavinėti savo kūną.
Kaltinamieji – Vaiva L., Andrej Vrublevskij, Michail Lukin
Kaltinamieji – Vaiva L., Andrejus Vrublevskis, Michailas Lukinas / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Ši istorija rutuliojosi 2016 metais, kuomet Kelmėje gyvenanti maždaug 25–30 metų Agnė (vardas pakeistas) pažįstamiems pasipasakojo ieškanti darbo. Ji netrukus sulaukė viliojančio pasiūlymo iš Vlado A., kuris teigė galintis įdarbinti kambarine viename pajūrio viešbučių. Į Klaipėdą moterį atvežęs Vladas ją pardavė kitiems dviem asmenims – Michailui L. ir Andrejui V.

Byloje, kuri atkeliavo į Klaipėdos apygardos teismą, figūruoja ir Vaiva. Prokuroro žiniomis, ši neslėpė pati užsiimdavusi šiuo „amatu“, tad, bylos duomenimis, pamokiusi Agnę verstis prostitucija ir kartu su kitais kaltinamaisiais gaudavusi pajamų. Pati moteris, šiuo metu besilaukianti kūdikio su gyvenimo draugu, tai neigia. Penkerių metų sūnų auginanti 32-ejų moteris tikina buvusi priversta savo vyro, vieno iš kaltinamųjų, verstis prostitucija. Tai ji turėjusi daryti dar kai laukėsi pirmo vaiko.

„Mano buvęs vyras, su kuriuo dabar skiriuosi, vaiku nesirūpina. Aš daugiau kaip metus gyvenau krizių centre. Dabar nuomojuosi kambarį. Anksčiau, gal penkerius, šešerius metus, vaiko tėvas naudojosi manimi, seksualinėms paslaugoms, nėra čia ko meluoti. Dar nėščia buvau... Į lovą daužydavo, buvau nukentėjusi, tik nebuvo žymių, kad buvo smurtas panaudotas. Esu kaltinama, bet man taip pat liepė dirbti“, – kalbėjo moteris. Su savo vyru ji pasakojo susipažinusi per laikraščio pažinčių skiltį. Vaiva tikino sulaukusi grasinimų, jų, anot moters, sulaukė ir nukentėjusioji, šią pagrasinta partrenkti mašina.

Tuo metu Vaivos vyras Michailas L. teigia, jog moteris jį šmeižia.

„Ji negali susitaikyti, kad mane prarado, žeminausi prieš ją šešerius metus. Išdavystės, visa kita... Naudojosi manimi, šaipėsi iš jausmų. Ar ji nepasakojo, kad bandžiau žudytis?“ – vienas po kito savo nuoskaudomis dalijosi sutuoktiniai.

Gresia belangė

Pasak prokuroro Ruslano Ušinsko, šioje byloje nukentėjusiąja tapo socialiai pažeidžiama moteris, turinti tam tikrų priklausomybių, neturinti nuolatinės gyvenamosios vietos, darbo. Ji patikėjo pažįstamo žmogaus noru jai pagelbėti ir priėmė pasiūlymą dirbti kambarine, tačiau buvo apgauta. Duomenų, jog į savo vyro spąstus pateko ir Vaiva, prokuroras teigė iki šiol neturėjęs ir tai, ką išgirdo teismo koridoriuje, jam buvusi naujiena.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Prokuroras Ruslanas Ušinskas
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Prokuroras Ruslanas Ušinskas

„Ji veikė bendrai su sutuoktiniu. Tikslas buvo turėti asmenį, kurį galima išnaudoti ir pelnytis, ką sėkmingai ir darė. Kaltinamoji ją apmokė, kaip reikia tą darbą dirbti, specifiką paaiškino, prižiūrėdavo, imdavo pinigus tiek ji, tiek sutuoktinis. Kad vertėsi prostitucija, ji yra teigusi, bet kad kažkas vertė, išnaudojo, tokių duomenų neturime. Sunku spręsti, tik dabar tokią versiją išgirdau“, – sakė R.Ušinskas.

Į Klaipėdą atvežta parduota moteris seksualines paslaugas buvo priversta teikti keletą mėnesių. Už tai ji buvo išlaikoma, nuperkama maisto, higienos priemonių, atlygio moteris negaudavo. Į žabangas pakliuvusi moteris buvo išvaduota, kai apie nusikaltimą pati pranešė vienai nevyriausybinei organizacijai.

Pirmadienį nukentėjusioji nepasirodė Klaipėdos apygardos teisme, kur turėjo būti atversta ši byla. Prokuroras paprašė teisėjos į kitą teismo posėdį moterį atvesdinti, mat ji neturi lėšų, tad teismą pasiekti jai sudėtinga.

Kaltinamiesiems už moters pardavimą bei įsigijimą gresia iki aštuonerių metų nelaisvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius