Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sereikiuose plėšikai vietoje atsiprašymo – dar kartą apvogė

Šiaulių apylinkės teismas paskelbė nuosprendį dėl Šiaulių rajone, Sereikų kaime, pernai birželio mėnesį įvykdyto plėšimo ir vagystės. Nuosprendžio išklausė 3 šiauliečiai: septynis kartus teistas 23-ejų Mantas Damanskis, keturis kartus teistas 22-ejų Šarūnas Vilius bei 26-erių neteista Neringa Sereikaitė.
Antrankiai
Antrankiai / Šiaulių apskrities VPK nuotr.

Šiaulių apylinkės teismas nustatė, kad 2014 m. birželio 24 d. apie 23 val., veikdami bendrininkų grupėje,M.Damanskis ir Š.Vilius įsibrovė į gyvenamąjį namą Sereikų kaime, Šiaulių rajone.

Medine lazda ir kumščiu sumušę namo gyventoją, pagrobė įvairių daiktų (2 mobilaus ryšio telefonus, televizorių, kompiuterį, monitorių, klaviatūrą, pelę, 6 kolonėles) už 1287 eurus.

Kitą dieną plėšikai vėl nuvyko į tą pačią sodybą Sereikų kaime. Neva norėjo atsiprašyti už pridarytas eibes ir mėlynes. 

Vėliau pagrobtus daiktus nuvežė į lombardą Šiauliuose. Kartu su plėšikais buvusi Neringa Sereikaitė, žinodama, kad daiktai yra pagrobti, juos užstatė lombarde.

Kitą dieną plėšikai vėl nuvyko į tą pačią sodybą Sereikų kaime. Neva norėjo atsiprašyti už pridarytas eibes ir mėlynes. Šeimininkų namuose nebuvo.

Iš sandėlio ir namų vyrai pagrobė įvairių daiktų (2 kolonėles, elektrinę žoliapjovę, kampinį šlifuoklį, mikrobangų krosnelę, šviesos muziką, mobilaus ryšio telefoną, 3 mobilaus ryšio telefonų įkroviklius, mobilaus ryšio telefono ausines,  2  skaitmeninius fotoaparatus). Šykart pagrobtų daiktų vertė siekė apie 380 eurų.

Teisme plėšikai prisipažino padarę nusikaltimus ir nuoširdžiai gailėjosi.  Sunkinanti aplinkybė, kad nusikaltimai įvykdyti bendrininkų grupėje.

Šiaulių apylinkės teismas ištyrė įrodymus ir priėmė nuosprendį. M.Damanskiui skirta 2 m. 8 mėn. laisvės atėmimo bausmė, ją atliekant pataisos namuose.

Subendrinus bausmę su ankstesne D. M. kalės 3 m. 2 mėn.

Š.Viliui teismas skyrė 2 m. 8 mėn. laisvės atėmimo bausmę, ją atliekant taip pat pataisos namuose. Bausmė nebendrinama su ankstesne, nes ankstesnis nuosprendis yra apskųstas

N.Sereikaitei teismas skyrė 8 mėn. laisvės apribojimo bausmę. Moteris nuo 22.00 iki 6.00 val. turės būti namuose. Ji per 6 mėn. 60 val. privalės dirbti sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose.

Nijolė Damulė, Šiaulių apylinkės teismo atstovė ryšiams su žiniasklaida ir visuomene, informavo, kad byla išnagrinėta sutrumpintų įrodymų tyrimų tvarka, todėl bausmės sumažintos trečdaliu. Nuosprendis per 20 d. nuo paskelbimo gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui, skundą paduodant Šiaulių apylinkės teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius