Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 16 /14:12

Šiaulių teismas bėglį Gintautą Chadzevičių leido suimti trims mėnesiams

Antradienio rytą Šiauliuose, Vytauto ir Žalgirio gatvių sankirtoje, vyko įtariamojo Gintauto Chadzevičiaus sulaikymo operacija, kuri baigėsi nemenkais nuostoliais – sudaužyti šeši automobiliai ir sužaloti trys pareigūnai. Teismas leido jį suimti trims mėnesiams. Sutapimas – prieš keturis mėnesius Joniškio miestas buvo uždarytas dėl G.Chadzevičiaus sūnaus Kristijono gaudynių.
Gintautas Chadzevičius
Įvykio vietoje

Veiksmas antradienį prasidėjo apie 8 valandą ryto. Gyventojai išgirdo šūvius ir triukšmą. Sulaikomas vyras nusprendė nepasiduoti pareigūnams ir bandė sprukti savo „A“ klasės „Mercedes“ automobiliu.

Sulaikomas asmuo įtariamas narkotinių medžiagų laikymu ir platinimu. Pas jį rasta narkotinių medžiagų, tačiau kol kas dar neaišku, kokių.

Pareigūnai specialiomis priemonėmis išmušė automobilio langus ir panaudojo tarnybinį ginklą. Buvo paleisti keturi šūviai. Įtariamasis sužeistas. Taip pat incidento metu į stiklų šukes susižalojo trys pareigūnai.

Sprukdamas savo automobiliu bėglys apgadino du pareigūnų automobilius ir dar kelis stovėjusius šalikelėje. Sulaikytas asmuo yra gimęs 1962 metais ir yra teistas šešis kartus dėl įvairių nusikaltimų. Paskutinis teistumas – neteisėtos prekybos akcizinėmis prekėmis.

Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Violeta Bartušienė kreipėsi į Šiaulių apylinkės teismą prašydama suimti 56 metų įtariamąjį, vakar Šiauliuose bandžiusį automobiliu pasprukti ir pasipriešinusį policijos pareigūnams.

Ne sutapimas, kad G.Chadzevičius buvo akylai stebimas bent keturis mėnesius – iškart po to, kai Joniškio miestas buvo uždarytas dėl jo sūnaus Kristijono Chadzevičiaus gaudynių.

Nuo pareigūnų sprukusio Kristijono Chadzevičiaus vienu metu ieškojo apie dvidešimt ekipažų. Pas K.Chadzevičiaus tėvą Gintautą Chadzevičių buvo rasta šaudmenų, tačiau ši veika nėra susieta su jo sūnaus pastarųjų dienų reikalais.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Kristijono Chadzevičiaus suėmimas
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Kristijono Chadzevičiaus suėmimas

Prokurorė prašė teismo suimti šiaulietį 3 mėnesiams, nes būdamas laisvėje įtariamasis gali slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ir teismo, taip pat gali trukdyti procesui, nes pats ar per kitus asmenis gali bandyti paveikti kitus įtariamuosius ir gali daryti naujus nusikaltimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius