TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Su milžinišku kiekiu kokaino Rumunijoje įkliuvo žinomas Lietuvos sportininkas?

Rumunijos teisėsauga viešina asmenų, įtariamų milžiniška kokaino kontrabanda, pavardes. Tarp jų gali būti už narkotikų kontrabandą jau teistas alytiškis ir garsus Klaipėdos sportininkas.
Rumunijos policija sulaikė didelę kokaino siuntą
Rumunijos policija sulaikė didelę kokaino siuntą / Rumunijos policijos nuotr.

Rumunijos žiniasklaidoje mirga keturios lietuvių, įtariamų dalyvavus įvežant daugiau nei dvi tonas kokaino, pavardės. Kol kas daugiausiai duomenų žinoma apie vieną lietuvį – tai Nerijus Mikailionis, apibūdinamas kaip atletiško sudėjimo 30-35 metų vyras.

Šią charakteristiką atitinka prieš beveik ketverius metus narkotikų byloje nuteistas alytiškis N.Mikailionis. Jis su bendrininku 2012 m. lapkritį nuteistas trejiems metams laisvės atėmimo už marihuanos kontrabandą. Nuo Lietuvos teisėsaugos alytiškis ilgai slapstėsi užsienyje. Ar Rumunijoje sulaikytas tas pats N.Mikailionis, užtikrintai pasakyti kol kas negalima.

Antra lietuviška pavardė – Tadas Miceika. Žmogus tokiu pačiu vardu ir pavarde ne kartą linksniuotas Lietuvos žiniasklaidoje – klaipėdietis T.Miceika yra tituluotas sportininkas, praktikuojantis kovines sporto šakas. 15min pavyko susisiekti su T.Miceikos treneriu, sporto klubo „Muay Thai imperija“ vadovu Vadimu Gridiajevu, tačiau jis teigė negalįs nei patvirtinti, nei paneigti, kad jo auklėtinis kaip nors susijęs su Rumuniją drebinančia narkotikų kontrabandos istorija.

„Mačiau jį senokai, iš tikrųjų. (...) Žinokit, negaliu nieko pasakyti, tikrai nieko“, – sakė V.Gridiajevas.

Su auklėtiniu treneris teigė paskutinįsyk bendravęs prieš maždaug mėnesį. Esą T.Miceika žadėjo užeiti į treniruotes, bet nepasirodė. „Taip, jis turėjo į treniruotes ateiti, ir viskas. Bet, žinokit, man čia naujiena tikrai“, – teigė pašnekovas.

Ar sportininkas pastaruoju metu vyko į užsienį, treneris teigė nežinantis. Jis taip pat teigė negirdėjęs nieko apie galimą savo auklėtinio sulaikymą Rumunijoje.

Kiti du Rumunijos teisėsaugos įvardijami Lietuvos piliečiai – Vygantas Gaidamavičius ir Audrius Laurinčikas.

Rumunijoje sulaikyta milžiniška kokaino siunta veikiausiai buvo skirta Vakarų Europos rinkai. Ji vertinama net 625 mln. eurų. Nusikalstamos grupuotės vadeiva įvardijamas Maroko pilietis. Įtariama, kad narkotikai į Europą iš Kolumbijos buvo gabenamos bananų dėžėse.

VIDEO: Rumunijoje sulaikyti 2,3 tonos kokaino gabenę lietuviai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius