Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sugyventinės buvusiam vyrui galvą pragręžęs O.Pavlovas už grotų praleis 15 metų

2017 gruodį Švenčionių rajone įvykdytas reto žiaurumo nusikaltimas: vyras savo miegančiam kaimynui kirto kirviu į veidą, o po to pragręžė galvą. Vilniaus apygardos teismas penktadienį baigė nagrinėti šią bylą ir paskelbė: dėl nužudymo kaltas Olegas Pavlovas už grotų praleis 15 metų.
Kaltinamasis Olegas Pavlovas
Kaltinamasis Olegas Pavlovas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Nužudymas Smurtas

Teismas nusprendė, kad O.Pavlovas kaltas dėl itin žiauraus nužudymo. Taip pat 6 kartus anksčiau teistą vyrą pripažino pavojingu recidyvistu.

Visa istorija – gana painus meilės trikampis. Iš pradžių Jelena R. Karklinės kaime gyveno su vienu vyru, vėliau su juo išsiskyrė ir susirado naują meilę – greta gyvenantį kaimyną. Tačiau trijulė nesipyko ir toliau kartu girtaudavo.

Gruodžio 7-osios rytą, nužudymo dieną, buvęs Jelenos R. vyras atsikėlė, išėjo į parduotuvę, nusipirko maisto ir alkoholio, o grįžęs namo rado ten buvusią žmoną su naujuoju sugyventiniu.

„Jis užėjo ir pasakė: Olegai, eik namo, aš tavęs daugiau negirdysiu. Tai Pavlovas paėmė ir išėjo, mes su vyru pasilikom. Mes pagaminom valgyti, iškūrenom pečių, išgėrėm degtinės ir užmigom. Gėrėm ne pirmą dieną, tai daug ir nereikėjo“, – lemtingos dienos įvykius teisme prisiminė Jelena R.

Nors abu name turėjo skirtingus kambarius, vyras nuėjo pamiegoti į buvusios žmonos kambarį, nes ten stovėjo veikiantis televizorius.

„Užmigome vienam kambaryje skirtingose lovose, – pasakojo Jelena R. – pabudau, išgirdau keistą garsą, išsigandau, buvo baisu, buvo tamsu kambaryje, tik televizorius ėjo.“

Anot Jelenos R., pažadino ją ant lovos su elektriniu grąžtu rankoje atsisėdęs O.Pavlovas. „Aš jį pribaigiau“, – tokius vyro žodžius prisiminė moteris. Televizoriaus apšviestą ji pamatė ir lovoje gulintį nužudytą savo buvusį vyrą.

Moteris pasakojo toliau keletą dienų gėrusi kartu su O.Pavlovu iki tol, kol į jų duris pasibeldė policija. Greičiausiai išgertuvės truko beveik savaitę, nes nužudymas įvykdytas gruodžio 7-osios vakarą, o kūnas aptiktas gruodžio 13-ąją.

Ji pasakojo, kad su sugėrovu pritrūkę pinigų grįžo į nužudytojo namus, pasiėmė jo mokėjimo kortelę ir išsigryninę 120 eurų tęsė išgertuves.

Dėl to jis taip pat pripažintas kaltu pagal BK 214 ir 215 str. – dėl mokėjimo kortelės pasisavinimo ir jos panaudojimo.

Taip pat O.Pavlovas sudegino nužudytojo planšetę ir nužudymo įrankį – grąžtą. Dėl to jis pripažintas kaltu pagal LR BK 187 str. – dėl turto sunaikinimo.

O.Pavlovas pripažintas kaltu ir pagal BK 165 str. dėl to, kad neteisėtai pateko į svetimus namus.

5 metus O.Pavlovas kalės kalėjime, o likusius 10 metų turėtų leisti pataisos namuose.

Nužudytojo sesei jis turės atlyginti 7 tūkst. eurų neturtinę žalą ir 2140 eurų laidojimo ir kitoms išlaidoms padengti.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui, skundą paduodant per Vilniaus apygardos teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius