Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaikymas Kaune: nustatyta arsenalo vertė, narstoma ir ginklų mafijos veikimo schema

Teisėsauga Kaune sudavė smūgį pogrindinės ginklų prekybos atstovams. Filmo sceną priminęs sulaikymas vyko pirkimo – pardavimo sandėrio įkarštyje. Suskubę atlikti kratas, pareigūnai demaskavo neregėtą juodosios rinkos prekių arsenalą ir preliminariai jau nustatė jo vertę.
Ginklų arsenalas
Įtariamojo ginklų prekeivio sulaikymo epizodas / Kauno policijos nuotr.

Vieno tokio „Glock“ pistoleto vertė juodojoje rinkoje svyruoja nuo 2000 iki 2500 eurų.

Tuo metu per šį neregėtą sulaikymą pareigūnų rankose atsidūrė 25 tokie A kategorijos šaunamieji ginklai.

Kauno policijos nuotr./Ginklų arsenalo dalis: „Glock“ pistoletai
Kauno policijos nuotr./Ginklų arsenalo dalis: „Glock“ pistoletai

Nesunku apskaičiuoti, kad bendra konfiskuoto arsenalo „gatvės kaina“ siektų mažiausiai 50 000 eurų, o esant pelningesniems sandoriams, ginklų mafijos atstovai susižertų ir 60 000 eurų ar net dar daugiau.

Sulaikymas – sandorio įkarštyje

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos, Lietuvos kriminalinės policijos biuro bei Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai praėjusią savaitę surengė sulaikymų ir kratų virtinę – pareigūnų rankose atsidūrė labai dideliu vadinamas neteisėtai laikytų ginklų kiekis.

Įtariamieji – du pardavėjai ir vienas pirkėjas, buvo sulaikyti ginklų pirkimo–pardavimo sandorio metu.

Du įtariamieji yra iš anksčiau žinomi teisėsaugos pareigūnams, vienas iš jų praeityje jau yra teistas dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

Suprasti akimirksniu

  • Gegužės 19 d., penktadienį, pareigūnai sulaikė tris Kauno apskrities gyventojus (gim. 1976 m., gim. 1972 m. ir gim. 1963 m.). Du iš šių asmenų buvo gerai žinomi policijos pareigūnams, teisti.
  • Atliktų kratų metu įvairiose Kauno apskrities vietose ir už jos ribų rasti 25 pistoletai „Glock“, automatas „Agram“, graižtvinis šautuvas, duslintuvas ir kiti ginklai.

„Ikiteisminio tyrimo metu bus siekiama išsiaiškinti visas įvykio aplinkybes – iš kur ginklai buvo atgabenti į Lietuvą, koks buvo jų parduotų naudojimo tikslas bei kitas tyrimui reikšmingas detales“, – ketvirtadienį portalą 15min informavo Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Tautvilė Merkevičiūtė.

Suimti maksimaliam terminui, gresia ilga nelaisvė

Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai dėl šio įvykio atlieka ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 253 str. 2 d. Už tai gresia laisvės atėmimas nuo ketverių iki aštuonerių metų.

VIDEO: Demaskuotas ginklų arsenalas

Sulaikytiems asmenims skirtos griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimai 3 mėnesių laikotarpiui.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius