Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 25 /01:59

Tarp karantinuotųjų „Railway Apartments“ įvyko muštynės, vienas žmogus padurtas peiliu

15min skaitytojas praneša, kad Vilniaus Stoties rajone, Geležinkelio g. esančiame viešbutyje „Railway Apartments“, kuriame karantinuoti iš užsienio sugrįžę nesergantys asmenys, įvyko muštynės, o vienas žmogus padurtas. Tą 15min patvirtino ir Vilniaus miesto savivaldybės atstovai bei policija.
Sugrįžusiųjų karantinas viešbutyje „Railway Apartments“
Sugrįžusiųjų karantinas viešbutyje „Railway Apartments“ / 15min skaitytojo nuotr.

„Anonimas pranešė per messenger apie vykstančią situaciją „Railway Hotel“. „Vilniaus Railway Hotel“ konflikto ir muštynių metu vienas iš asmenų yra padurtas, situacija labai įtempta“, – tokią žinutę į 15min atsiuntė skaitytojas.

Jis perdavė istoriją, kurią jam aprašė viešbutyje kalinamas draugės vaikinas.

15min skaitytojo nuotr./Konfliktas karantinuotųjų viešbutyje
15min skaitytojo nuotr./Konfliktas karantinuotųjų viešbutyje

„Vienas atvykęs lietuvis miega ant grindų. Sutuoktiniams nėra suteikiamos sąlygos gyventi atskirai, o gyvena kartu su kitais vyrais ar moterimis“, – dėstė skaitytojas.

Pasak jo, vienas vyras atsisakė kambario, „nes perpildytuose kambariuose baisios sąlygos, jis būna bendrose patalpose ir negali savęs tinkamai izoliuoti nuo kitų galimai sergančių asmenų“.

„Nei dezinfekcijos skysčių nėra, kaukių beveik niekas neturi ir nėra skiriama. Yra kosėjančių ir čiaudančių. Į tai nėra reaguojama, visi perpildytuose kambariuose“, – teigė skaitytojas ir situaciją lygino su koncentracijos stovykla.

15min skaitytojo nuotr./Konfliktas viešbutyje
15min skaitytojo nuotr./Konfliktas viešbutyje

Asmens tapatybės nenorėjęs atskleisti 15min skaitytojas rūpinosi, kad esama situacija jau turėtų susirūpinti žmogaus ir vaikų teisių gynėjai – to toleruoti negalima.

„Du konfliktavę žmonės išvežti į Santaros klinikas. Viešbučio patalpose iki šiol vyksta chaosas ir yra daug nežinomybės. Yra neblaivių asmenų, šeimų su mažamečiais vaikais“, – apibūdino situaciją sunerimęs skaitytojas.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos atstovai 15min patvirtino, kad konfliktas įvyko.

VIDEO: Tarp karantinuotųjų „Railway Apartments“ įvyko muštynės

„Iš viešosios tvarkos turime informaciją, kad tarp dviejų asmenų įvyko konfliktas, buvo muštynės, vienas iš jų sužalotas peiliu“, – patvirtino Vilniaus miesto mero patarėjas Karolis Žukauskas.

Portalui 15min susisiekus su policija, informacija patvirtinta. Anot policijos budėtojo, pranešimas apie konfliktą buvo gautas kiek po vidurnakčio. Į įvykio vietą atvykus pareigūnams konfliktas jau buvo kiek aprimęs.

Policija nurodė, kad sužalotas asmuo išvežtas į ligoninę. Vienas žmogus sulaikytas ir apklausiamas.

Daugiau informacijos pažadėta pateikti trečiadienį ryte.

15min jau skelbė, kad į Vilniaus oro uostą iš užsienio atskridę Lietuvos piliečiai buvo išvežti autobusais į viešbučius. Ten jie skundėsi negavę maisto ir jokios informacijos, taip pat, kad apgyvendinti po kelis viename numeryje, kad nepalikta vandens, maisto vegetarams.

Į 15min redakciją skambinę skaitytojai piktinosi, kad yra priversti jau ne vieną valandą laukti viešbučio koridoriuje, kur pilna žmonių. Grįžusieji iš užsienio tikino, kad nesilaikoma jokių karantino sąlygų.

VIDEO: Vilniaus viešbutyje žmonės priversti laukti koridoriuje

Su 15min redakcija susisiekęs Rolandas, parskridęs iš Oslo, pasakojo, kad vienam iš atvykusiųjų iš karto buvo nustatyta aukšta temperatūra.

„Žmogus skundėsi simptomais, kurie atitiko visus koronaviruso požymius, tačiau jis nebuvo izoliuotas nuo mūsų – buvo vežamas tuo pačiu autobusu ir apgyvendinamas su mumis tose pačiose patalpose“, – tikino Rolandas.

15min skaitytojo nuotr./Sugrįžusiųjų karantinas viešbutyje „Railway Apartments“
15min skaitytojo nuotr./Sugrįžusiųjų karantinas viešbutyje „Railway Apartments“

Anot skaitytojo, patalpose, kuriose jie apgyvendinti, nėra paruošta jokių būtinųjų apsaugos priemonių: apsauginių kaukių ar respiratorių, nei pirštinių ar dezinfekcinio skysčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius