Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2023 01 03 /10:40

Žiaurus paauglės nužudymas Šiauliuose: keli jaunuoliai jai sudavė ne vieną dešimtį smūgių

Šiaulių apygardos prokuratūra teismui perdavė itin žiauraus 15-metės paauglės nužudymo bylą, antradienį panešė prokuratūra.

„Buvo surašytas kaltinamasis aktas, byla perduota Šiaulių apygardos teismui“, – sakė ikiteisminį tyrimą kontroliavusi prokurorė Jūratė Tamašauskienė.

Prieš teismą stos keturi jaunuoliai, trys jų – dėl tyčinio nužudymo, dar vienas asmuo bus teisiamas, kad slėpė šį labai sunkų nusikaltimą.

Trys kaltinamieji neteisti, vienas asmuo anksčiau buvo teistas ir pripažintas recidyvistu.

Pasak prokurorės, J. Tamašauskienės, paauglės nužudymas itin žiauriu pripažintas dėl jai suduotų „ne vienos dešimties“ smūgių skaičiaus ir padarytų sužalojimų.

Prokurorė nurodė, kad manoma, jog nužudymo motyvas buvo ne vienas. Be to, ikiteisminio metu jie buvo pateikiami skirtingai. Pavyzdžiui, vienas iš motyvų buvo apkalbos, asmeniniai santykiai.

„Nužudymo motyvai buvo nurodyti keli, per ikiteisminį tyrimą jie buvo skirtingai pateikiami. Manome, kad buvo ne vienas motyvas, vienas iš motyvų tai buvo apkalbos, asmeniniai santykiai. Jie nebuvo linkę atskleisti motyvų“, – sakė tyrimui vadovavusi prokurorė J.Tamašauskienė.

Kaip teigė J.Tamašauskienė, kaltinamųjų pozicijos skirtingos – vieni kaltę pripažino, kiti nepripažino, dar kiti – pripažino iš dalies.

„Teisme sužinosim, kokios jų pozicijos pagal pareikštus kaltinimus, šiuo metu jų pozicijos skirtingos“, – teigė prokurorė.

„Teisme sužinosim, kokios jų pozicijos pagal pareikštus kaltinimus, šiuo metu jų pozicijos skirtingos“, – teigė prokurorė.

Ji nedetalizuoja, kurie iš kaltinamųjų pripažįsta kaltę ir kurie yra suimti.

„Du kaltinamieji suimti, jiems skirtas kardomasis suėmimas, suėmimo terminas yra pratęstas. Dar dviem paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės – vienam intensyvi priežiūra, kitam – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas, registracija policijos įstaigoje“, – sakė prokurorė.

Kai kuriems kardomosios priemonės buvo sušvelnintos dėl to, kad jie bendradarbiavo, taip pat dėl asmens duomenų, amžiaus, socialinių ryšių.

Kaltinamiesiems gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų, arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

VIDEO: Šiauliuose nužudyta 15-metė: internete pasklido vaizdai, kuriuose tariamai užfiksuotas „pasiruošimas“ žmogžudystei

Primenama, jog jaunuoliai patys paskambino į policiją ir pranešė neva radę kūną prie konteinerių. Tačiau tai dar labiau apsunkino visas aplinkybes, mat šiuo metu tai traktuojama kaip tikslas nuslėpti nusikalstamą veiką.

„Įtariamieji patys iškvietė policijos pareigūnus ir pranešė, tai buvo tikslas nuslėpti nusikalstamą veiką“, – sakė prokurorė.

Atsižvelgus į nusikaltimo brutalumą, visiems įtariamiesiems buvo paskirtos ir atliktos psichiatrinės ekspertizės. Jos nustatė, kad jaunuoliai gali stoti prieš teismą.

Į kilimą susuktas merginos, gimusios 2006 metais, kūnas su žaizda galvoje rastas pernai liepos 4-osios vakarą, Gegužių gatvėje, pievoje prie konteinerių.

Sulaikyti 2001-aisiais gimęs jaunuolis, 2007-aisiais gimusi mergina bei 1999-aisiais ir 2004-aisiais gimę jaunuoliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius