Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telefoniniai sukčiai Kauno rajone randa vis naujų būdų išvilioti elektroninės bankininkystės kodus

Kauno ir Kauno rajone toliau siaučia telefoniniai sukčiai, kurie, išvilioję iš patiklių žmonių elektroninės bankininkystės kodus, greitai perveda pinigus į savo sąskaitas.
Elektroninė bankininkystė
Elektroninė bankininkystė

Gegužės 18 d., apie 15 val., Kaune, Vaidilos gatvėje esančiame bute suskambėjo laidinis telefonas. Paskambinę apgavikai įtikino 65 m. namų šeimininkę pasakyti elektroninės bankininkystės kodus. Moteris netrukus pastebėjo, kad iš jos banko sąskaitos pasisavinta 1610 Lt bei sudaryta 1 000 Lt kredito sutartis. Kauno miesto Panemunės policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Gegužės 21 d., apie 14 val. Ringauduose (Kauno r.), Sakalų gatvėje į namų laidinį telefoną 50 m. moteriai paskambino vyriškis, prisistatęs Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos pareigūnu. Jis pranešė, kad nuo jos banko sąskaitos yra nuiminėjami pinigai.

„Pareigūnas“ paprašė greitai paskambinti į banką jo nurodytu telefono numeriu. Paskambinus atsiliepė vyriškis, kuris paprašė padiktuoti moters internetinės bankininkystės kortelės ID ir slaptažodžius. Netrukus paaiškėjo, kad iš apgautos ringaudiškės sąskaitos į kitą sąskaitą pervesti 2667.80 Lt.

Pareigūnams pavyko greitai sulaikyti asmenis, galimai padariusius šį nusikaltimą: 37 m. vyriškį A.K. Ir 29 m. moterį A.M.. Sulaikytieji uždaryti į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę. Kauno rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius