Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 24 /10:50

Seniūnas apie tragediją Skuodo rajone: rytoj gimtadienį turėjęs švęsti dvimetis nuskendo šeimai pjaunant malkas

Pirmadienio vidurdienį Skuodo rajono tvenkinyje nuskendo mažametis, pranešė Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.
Širvėnos ežero tiltas – medinis pėsčiųjų tiltas, ilgiausias Lietuvoje
Vandens telkinys (asociatyvinė nuotr.) / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmadienį apie 11.42 val. gautas pranešimas iš greitosios medikų, kad Daujotų kaime, Skuodo rajone, iš vandens telkinio ištrauktas mažamečio vaiko lavonas.

Gyvenamojoje sodyboje už ūkinio pastato esančiame vandens telkinyje, rastas 2016 metais gimusio paskendusio berniuko kūnelis.

Pirminiais duomenimis, tvarkinga šeima dirbo lauke ir nepastebėjo, kaip mažametis įkrito į tvenkinį. Netrukus pastebėję, jog vaiko nėra, aptiko jį tvenkinyje, bandė gaivinti tačiau nesėkmingai.

Nuskendo prie senelių namų

Skuodo rajono Aleksandrijos seniūnijos seniūnas Edmundas Bertulis 15min teigė, jog tai siaubinga tragedija, mat nelaimė įvyko senelių ūkyje, kur yra tvenkinys.

„Tai nelaimingas atsitikimas... Labai tvarkingi, geri žmonės, ūkininkai, padori šeima. Tragiška nelaimė ir daugiau nieko... Tėvai nėra iš tų, kur neprižiūri vaikų ir balose skęsta.

Šeima darbavosi prie namų, prie ūkinio pastato, ten šalia ir gyvenamasis namas, malkas pjovė, tvarkė, vaikutis vaikštinėjo, prižiūrėjo.

Vakar kalbėjau su tėvais, buvo atvykę, sakė, akimirka, atrodė, ką tik buvo, ir nebėra. Bėgo žiūrėti, nes patys negyveno ten, o tik seneliai, anūkas retkarčiais tepasirodydavo. Prie namų buvo prūdas, neaptvertas“, – pasakojo E.Bertulis.

Anot seniūno, netrukus, balandžio 25 dieną, berniukui būtų sukakę dveji metukai.

Šeima seniūnui pasiguodė, jog dar šeštadienį atšventė berniuko gimtadienį, esą, gal tai ir prietaras, bet švęsti gimtadienio iš anksto nederėjo.

Mažylis buvo pagrandukas šeimoje, kiti du vaikai jau pilnamečiai, savarankiški.

Panaši tragedija neseniai įvyko Panevėžio rajone, kur tėvui dirbant lauke dingo aplink bėgiojęs mažylis. Po poros mėnesių rastas nuskendusio vaiko kūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius