Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tragiška 2018-ųjų metų pradžia keliuose: žūstančiųjų avarijose padaugėjo dvigubai

Daug metų gerėjusią ar bent stabilią avaringumo Lietuvos keliuose statistiką šių metų pradžios įvykiai drastiškai pakeitė į blogąją pusę. Nors statistikos veidrodyje kol kas atsispindi tik 5 pirmosios savaitės, metų pradžios tendencija kelia nerimą: avarijos jau nusinešė 25 gyvybes.
Avarija Kaune
Avarija Kaune / K.Aleksandravičiaus nuotr.

Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) pirmadienį skelbiamais duomenimis, nuo šių metų pradžios avarijos žuvusių žmonių skaičius, palyginti su tuo pačiu 2017-ųjų metų laikotarpiu, yra pakilęs net 108,33 procento. Šiųmetės avarijos jau pareikalavo 25 gyvybių, kai per per penkias savaites buvo žuvę „tik“ 13 žmonių.

2018 metų pradžioje 15min atkreipė dėmesį, kad ir 2017-ųjų tragiško avaringumo statistika, palyginti su 2016-aisiais, buvo pablogėjusi, tiesa, labai nežymiai. Policija anksčiau buvo skelbusi, kad 2016 m. keliuose užfiksuotos 188 žmonių žūtis, o 2017 metais – 192.

LKPT šį pirmadienį skelbiamais duomenimis, pirmąjį vasario mėnesio savaitgalį, vasario 2–4 dienomis, (penktadienį–sekmadienį), mūsų šalies keliuose įvyko 11 eismo įvykių, kuriuose buvo sužeista 14 žmonių. Eismo įvykių, kuriuose būtų žuvę žmonės, neužregistruota. Dvejuose įvykiuose buvo sužeisti nepilnamečiai, vienas įvykis įvyko dėl neblaivaus vairuotojo kaltės.

Penktadienį, vasario 2 d., keliuose įvyko 5 eismo įvykiai, sužeisti 6 žmonės. Vilniuje įvyko du įvykiai, kuomet pėsčiųjų perėjose buvo partrenkti pėstieji: ryte, apie 7.50 val. Laisvės pr. ir Buivydiškių g. sankryžoje buvo partrenkta 15-metė pėsčioji, kuri dėl sužalojimų gydoma ambulatoriškai, 9.22 val., ties S. Batoro ir Rudens gatvių sankryža esančioje pėsčiųjų perėjoje buvo partrenkta 55 m. moteris, kuri dėl daugybinių sužalojimų paguldyta į ligoninės reanimacijos skyrių. Dar viena pėsčioji buvo sužeista penktadienį prieš vidurdienį Širvintų r., Juodiškių k., kai vairuotojo nesuvaldytas automobilis atsitrenkė į šalikelėje stovėjusį kitą automobilį ir kliudė šalia jo stovėjusią 81 m. senjorę, o po to – į šalikelėje augančią eglę. Sužalota garbaus amžiaus pėsčioji gydoma ligoninėje.

Šeštadienį, vasario 3 d., keliuose įvyko 4 eismo įvykiai, sužeisti 6 žmonės.

Popietę Kaune, Kovo 11-osios g. ir Savanorių pr. sankryžoje, vairuotojos nesuvaldytas automobilis posūkyje atsitrenkė į troleibusų linijos atramą. Sužeisti du automobilyje važiavę nepilnamečiai keleiviai, 8 m. mergaitė ir 5 m. berniukas. Taip pat pavakarę, apie 16.40 val. Panevėžio r., Pavašuoklio II k., neblaivus, teisės vairuoti neturintis 35 m. vyras vairavo keturratį, kurio nesuvaldė, nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė. Sužeistam vyrui buvo nustatytas lengvas, 0,76 prom. girtumas.

Pareigūnai per tris savaitgalio paras šalies keliuose išaiškino 84 neblaivius vairuotojus.

Sekmadienį, vasario 4 d., policija užregistravo 2 eismo įvykius, kuriuose buvo sužeisti 2 žmonės. Vidurdienį, Panevėžyje, nereguliuojamojoje pėsčiųjų perėjoje buvo partrenkta 58 m. pėsčioji, kuri dėl sužalojimų gydoma ligoninės traumatologijos skyriuje. Vakare, 18.30 val. Kaune, Jonavos gatvėje, šviesoforu reguliuojamoje sankryžoje susidūrus dviem automobiliams, buvo sužeista 26 m. keleivė.

Savaitgalį policijoje buvo užregistruoti 109 techniniai eismo įvykiai, kuriuose žmonės sužeisti nebuvo, 9 tokius įvykius sukėlė neblaivūs vairuotojai. Pareigūnai per tris paras išaiškino 84 neblaivius vairuotojus, pradėjo 35 ikiteisminius tyrimus dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas. Nustatytas 21 pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejis, sulaikytas neblaivus vairuotojas, nepaklusęs pareigūnų reikalavimui sustoti. Už mobiliojo ryšio priemonių naudojimą vairuojant nubausti 92 vairuotojai. Nustatyti 435 pėsčiųjų ir dviračių vairuotojų pažeidimai, išaiškinti 55 atvejai, kuomet dviračius vairavo neblaivūs asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius