TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 20 /16:13

Tytuvėnuose rastas automobilis „Fiat“, kuriuo tikriausiai išvežti iš globos namų pagrobti vaikai

Išvakarėse Kauno policija paskelbė trijų vaikų nuotraukas: pagrobimu buvo įtariami jų tėvai. Tuo metu ketvirtadienį aiškėja, jog tą pačią dieną Kelmės rajone rastas automobilis, kuriuo galėjo važiuoti policijos ieškoma šeima. Sutapimas: būtent Tytuvėnuose, kur rasta mašina, gyvena Celofano motina: pats Antanas Kandrotas viešai pareiškė palaikantis savavališką vaikų išvežimą. A.Kandroto motinos namuose bėglių policija nerado, vaikų ir jų tėvų paieška tęsiama.
Įtariama, kad savo vaikus iš vaikų namų pagrobė jų tėvas Mindaugas
Įtariama, kad savo vaikus iš vaikų namų pagrobė jų tėvas Mindaugas / BNS ir policijos nuotr.

Kelmės rajone, Tytuvėnų miestelyje, trečiadienio vakarą aptiktas automobilis „Fiat“, kuriuo galimai pasišalino ieškoma šeima su trimis mažamečiais vaikais.

„Asmenų automobilyje nebuvo, paieška vykdoma“, – rašoma Kauno apskrities policijos pranešime.

Kauno apskrities policija toliau ieško trijų vaikų, kuriuos, įtariama, savavališkai iš globos namų išsivežė jų tėvai. Atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 156 straipsnio 2 dalį, dėl vaiko pagrobimo.

Prokuratūra skelbė, kad antradienį, apie 9.55 val. Kaune, P. Plechavičiaus gatvėje, nuo vaikų gerovės centro „Pastogė“ vartų, sutuoktiniai Vilčinskai galimai savavališkai pasiėmė tris savo 5, 7 ir 9 metų vaikus.

Asmenys juos išsivežė automobiliu vokiškais registracijos numeriais.

Tytuvėnuose ieškojo pas Celofano motiną

Savo ruožtu Antanas Kandrotas-Celofanas paskelbtame vaizdo įraše vakar sakė, kad iš Kauno gerovės namų „Pastogė“ pagrobtų vaikų policijos pareigūnai ieškojo ir jo mamos namuose Tytuvėnuose.

Kaip skelbė A.Kandrotas, trečiadienio vakarą, apie 23 val., jam paskambino mama. „Pas ją buvo atvažiavusi policija ir ieško Mindaugo vaikų“, – sakė A.Kandrotas.

Celofanas teigė palaikantis M.Vilčinską, o trečiadienį, netrukus po vaikų pagrobimo, jis taip pat sakė, kad jei M.Vilčinskui pavyko – jų su vaikais jau gali nebūti Lietuvoje.

Prašoma skambinti 112

Asmenis, žinančius mažamečių ir jų tėvų buvimo vietą, juos mačiusius, pastebėjusius nurodytą automobilį ar galinčius suteikti bet kokios reikšmingos informacijos, prašoma skambinti skubios pagalbos telefonu 112.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, tėvas, motina ar artimasis giminaitis, pagrobęs savo ar savo artimųjų vaiką iš vaikų įstaigos arba asmens, pas kurį vaikas teisėtai gyveno, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Vaikai iš šeimos buvo paimti birželį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius