Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už rūkymą iš KTU gimnazijos išmestos moksleivės tėvai siekia Bronislavą Burgį patupdyti už grotų

Per ekskursiją užsirūkiusios Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazistės istorija persikėlė į teismą. Buvęs gimnazijos direktorius Bronislovas Burgis kaltinamas daręs spaudimą rūkiusiai gimnazistei, kad ši kuo skubiau paliktų mokymosi įstaigą. TV3 „Žinios“ skelbia, kad teisinį išsilavinimą turintys gimnazistės tėvai iš direktoriaus jau pasiėmė beveik 10 tūkst. eurų moralinės žalos atlyginimą. Tačiau to jiems negana. Tėvai ir pati mokinė darė slaptus pokalbių su direktoriumi įrašus ir siekia jį įkišti už grotų.
KTU gimnazijos „flash mob“ akcija
Buvęs KTU gimnazijos direktorius Bronislavas Burgis. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Didžiulis būrys dabartinių ir buvusių KTU gimnazistų su ovacijomis ir padėkų šūksniais išlydėjo iš pareigų pasitraukusį KTU gimnazijos direktorių Bronislavą Burgį. Žymus akademikas iš gimnazijos išėjo po konflikto su gimnaziste dėl rūkymo ekskursijoje.

Gimnazijos taisyklės griežtai draudžia moksleiviams rūkyti, gerti svaigalus ir vartoti narkotikus. Nusižengę mokiniai yra šalinami. Užkluptas rūkantis berniukas savo kaltę iškart pripažino ir sutiko išeiti iš mokyklos.

Tačiau kita rūkiusi gimnazistė mokymosi įstaigą palikti atsisakė, nors po tai numatančiomis taisyklėmis buvo pati pasirašiusi, kai įstojo į KTU gimnaziją. Negana to, teisinį išsilavinimą turintys ir Pravieniškių atvirojoje kolonijoje dirbantys merginos tėvai kreipėsi į Seimą, ministerijas, Vaiko teisių apsaugos tarnybą ir galiausiai B.Burgį padavė į teismą.

„Klausimas ne apie tai, ar ji rūkė, ar nerūkė. O apie tai, kas buvo panaudota jos atžvilgiu“, – TV3 „Žinioms“ sakė rūkiusios gimnazistės mama Jolanta Adžgauskienė.

Esą jų dukrą direktorius visaip baugino, tad iš B.Burgio rūkiusios gimnazistės tėvai dar iki teismo paprašė 10 tūkst. eurų moralinės žalos atlyginimo. Direktorius pinigus sumokėjo.

„Vaiką teisia visa visuomenė. Tai siaubinga, net dabar nebegaliu ramiai kalbėti, dėl to, ką mes praėjome per žiniasklaidą“, – sakė mergaitės mama.

Klausimas ne apie tai, ar ji rūkė, ar nerūkė. O apie tai, kas buvo panaudota jos atžvilgiu, – sakė rūkiusios gimnazistės mama Jolanta Adžgauskienė.

Tačiau konfliktas taip lengvai nesibaigė. Pasirodo, tiek gimnazistė, tiek jos tėvai direktoriui nežinant įrašinėjo jų pokalbius, o dabar jų pagrindu ir bando nuteisti direktorių.

Įraše esą girdėti, kaip direktorius grasina, kad visiems papasakos, jog mergina yra nepakaltinama ir bus neatestuota. O jei toliau kels bangas, neva susigadins sau visą gyvenimą.

„Bet, kai mūsų sūnus buvo pas direktorių, jam kažkodėl neatėjo į galvą įrašinėti. Aš pirmą kartą išgirdau, kad buvo įrašinėjama. Tai koks buvo tikslas? Ar ji visų mokytojų pokalbius įrašinėja, ar čia tik išskirtinis atvejis?“, – svarsto iš mokyklos išmesto gimnazisto mama Deimantė Purtokienė.

Nebaugino, bet auklėjo

Rūkiusių gimnazistų auklėtoja sako, kad direktorius vaikų tikrai nebaugino, tiesiog bandė priminti jų teises ir pareigas.

„Aš negalėčiau patvirtinti, kad ten buvo kažkokie gąsdinimai ir bauginimai. Tiesiog jis kalbėjo apie įvykį. Aš neprisimenu jokių gąsdinimų, bauginimo, smurto elementų toje pamokoje“, – teigia KTU gimnazijos mokytoja Daiva Sutkevičienė.

Pats buvęs gimnazijos direktorius apie konfliktą kalbėti atsisako. KTU gimnazijai B.Burgis vadovavo 25-erius metus. Dabar vyras niekur nedirba. Jam gresia ketveri metai nelaisvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius