-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 19 /12:35

Vilniaus „Akropolyje“ rastas įtartinas krepšys, buvo įvestas planas „Skydas“

Vilniaus prekybos centre „Akropolis“ pranešta apie rastą įtartiną krepšį. Iš prekybos centro buvo masiškai evakuojami žmonės, prieigose susidarė transporto spūstys. Maždaug per valandą išminavimo operacija baigta – nuogąstavimai dėl galimo sprogmens nepasitvirtino, prekybos centro veikla netrukus atnaujinta.

Skambučio dėl įtartino radinio „Akropolyje“ numeriu 112 Bendrajame pagalbos centre sulaukta 11.32 val.

Netrukus pareigūnai prekybos centre ir jo prieigose įvedė saugumo priemonių planą „Skydas“. Tai portalui 15min patvirtino Vilniaus policijos atstovas.

Po vidurdienio į įvykio vietą atvyko antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

VIDEO: Į evakuojamą „Akropolį“ atvyko „Aras“ pareigūnai

Vietoje esanti 15min žurnalistė pranešė, kad iš pradžių žmonės buvo evakuojami tik prekybos centro dalyje prie restorano „Burger King“, „Akropolyje“ buvo įjungtos sirenos.

Prie prekybos centro apgręžinėjami automobiliai, susidarė spūstys.

Liudininkė įvykio vietoje 15min sakė mačiusi iš prekybos centro policijos išvedamą asmenį, dėvintį tamsią striukę. Anot vienos moters, išvestas asmuo jai atrodė neblaivus. Paaiškėjo, kad jis priešinosi evakuacijai, vyrui gresia nuobauda už viešosios tvarkos pažeidimą.

„Iš pradžių mums pranešė, kad bombos nerado, buvo septyni policijos ekipažai, visa apsauga, pasakė, kad nieko nerado, visi dirbam ramiai, tada, iš niekur nieko – kad rado“, – 15min sakė vienos įstaigos, įsikūrusios prekybos centre darbuotoja.

Buvo toliau evakuojami žmonės, į lauką jie ėjo net su spragėsiais rankose, pasakojo vietoje esanti žurnalistė.

„Žiūrėjome filmą, įsijungė šviesos, ir viskas, ir prasidėjo pranešimas, pradėjo sakyti, kad reikia evakuotis saugiai, visi atsistojo ir tvarkingai išėjo. Išėjome pro evakuacines duris“, – pasakojo prekybos centro lankytojas.

Evakuoti žmonės skirstėsi, automobiliai išvažinėjo. Laukė turbūt tie, kuriems svarbu grįžti į prekybos centrą, pasakojo įvykio vietoje esanti žurnalistė.

Maždaug 12.35 val. pranešta, kad operacija „Skydas“ užbaigta, žmonės ir vėl leidžiami į prekybos centrą.

VIDEO: Iš „Akropolio“ evakuoti žmonės grįžta į prekybos centrą

Komentarą apie situaciją pateikė ir Dominykas Mertinas, „Akropolis Group“ komunikacijos departamento vadovas:

Gavus atsakingų institucijų patvirtinimus, Vilniaus „Akropolis“ po pusvalandžio trukusios evakuacijos atnaujina darbą - toliau įprastai dirba visos parduotuvės.

Sulaukus informacijos apie galimai paslėptus sprogmenis Vilniaus „Akropolyje“, vykdant policijos nurodymus nedelsiant buvo evakuotas visas prekybos ir pramogų centras. Policijos pareigūnams nuodugniai ir atidžiai apžiūrėjus rastą įtartiną krepšį, paaiškėjo, kad krepšyje – sprogmenų nerasta, o pranešimas – melagingas. Dėkojame darbuotojams ir lankytojams, kurie elgėsi išties organizuotai, laikėsi perspėjančio pranešimo nurodymų.

Atidžiai apžiūrėjus rastą įtartiną krepšį, paaiškėjo, kad krepšyje – sprogmenų nerasta, o pranešimas – melagingas.

Atsiprašome mūsų darbuotojų ir pirkėjų už nesklandumus, tačiau pirkėjų ir darbuotojų saugumas mums yra svarbiausias prioritetas. Kilus bet kokioms potencialioms išorinėms grėsmėms, operatyviai ir aktyviai bendradarbiaujame su policijos ir kitų teisėsaugos institucijų pareigūnais, nedelsiant įgyvendindami institucijų sprendimus bei rekomendacijas, reikalingas „Akropolio“ darbuotojų bei klientų saugumui užtikrinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius