Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniaus kalėjime – kriminalinė kalinio ir pareigūnės draugystė

Pareigūnei pareikšti įtarimai dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, antradienį skelbia Lietuvos kalėjimų tarnyba (LKT).
Vilniaus kalėjimas
Asociatyvi iliustracija: Vilniaus kalėjime / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Lietuvos kalėjimų tarnybos Kriminalinės žvalgybos valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Vilniaus kalėjimo Saugumo valdymo skyriaus jaunesniosios specialistės R. G. galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, siekiant sau turtinės naudos.

Palaikydama netarnybinius draugiškus santykius su nuteistuoju, jam už finansinį atlygį į laisvės atėmimo vietą įnešdavo nuteistiesiems turėti draudžiamų daiktų.


Pareigūnei pareikšti įtarimai dėl to, kad ji, palaikydama netarnybinius draugiškus santykius su Vilniaus kalėjime laisvės atėmimo bausmę atliekančiu nuteistuoju, jam už finansinį atlygį į laisvės atėmimo vietą įnešdavo nuteistiesiems turėti draudžiamų daiktų. Įtariamajai skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 228 str. (Piktnaudžiavimas) 2 d.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Lietuvos kalėjimų tarnybos vadovybė akcentuoja, kad bausmių vykdymo sistemos darbuotojams keliami aukšti elgesio standartai, į kiekvieną atvejį dėl netinkamo pareigų atlikimo ar kito darbo drausmės pažeidimo bus reaguojama principingai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius